Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zasadit netřesk na střechu?

Dobrý den, někde jsem viděl krásně kvetoucí a vysoký netřesk na střeše z pálené tašky, sklon střechy asi 45°. Hned bych to chtěl také. Máte s tím někdo zkušenosti? Chtěl bych se hlavně zeptat, jak ho tam upevnit (zasadit) do těch tašek a také, jaký druh by byl vhodný. Ten co jsem viděl, byl vysoký dobře 50 cm. Děkuji za případné rady a tipy.

Předmět Autor Datum
Netřesky rostou například na vápencových skalách na Berounsku a pokud je někdo má na sloupku vrat ja…
náhodný 13.05.2014 17:00
náhodný
Já netřesky na skalce mám, ale nedorůstají takové výšky ani zdaleka. Asi je to jiný druh. Jsou to ta…
bsa 14.05.2014 07:44
bsa
Zdarvím, hezké to sice je, ale na střechu to nepatří a navíc tam nebude držet.
trtr 13.05.2014 19:34
trtr
Na střechu to asi patří, když se to tak jmenuje :-)Net%C5%99esk
Zerozero 14.05.2014 01:01
Zerozero
Tak to jste trošku mimo mísu. Na střechu to patří odjakživa a na sedlové střeše z pálené tašky v Hlu…
bsa 14.05.2014 07:29
bsa
Pro lepší ilustraci zasílám ještě fotku, jak by to mělo na střeše vypadat. poslední
bsa 19.05.2014 13:37
bsa

Netřesky rostou například na vápencových skalách na Berounsku a pokud je někdo má na sloupku vrat jako ozdobu nebo na okraji střechy, tak určitě má malou prohlubeň aby měl v čem kořenit. Na 45°střeše vám déšť cokoliv spláchne. Pokud ho tam mermomocí chcete, zkuste na tašku nasadit hák-sněžník používaný jako zábranu proti sesunutí sněhu a za něj můžete fixovat nějakou mističku nebo korýtko s netřeskem.

viz Sněhové zábrany aktuality nebo http://www.eshop-strechy.cz/strechy/eshop/4-1-Stre sni-doplnky/53-2-Snehove-zabrany/5/369-Lopatkove-s nehove-zabrany-barevne

To 50 cm je když vyžene do květu, obvykle má tvar malé jakoby šupinaté kouličky od asi 1 do 5 cm, rozrůstá se dalšími kouličkami, které rostou okolo na šťopkách a šíří se hned vedle, nebo se na skalách skutálejí o kousek dál a tam rostou další. Potřebují k růstu písčitý humus a závlahu také, i když vydrží i sucho. Zkuste si netřesky pro začátek dát do malé skalky, je jich víc druhů, možná si nějaký oblíbíte a budete ho chtít dát i jinam, třeba na střechu...?

Já netřesky na skalce mám, ale nedorůstají takové výšky ani zdaleka. Asi je to jiný druh. Jsou to takové malé hvězdičky. Proto se ptám, co je to za druh, který roste takhle pěkně vysoko, jinde jsem to neviděl. A na té střeše to drží pěkně, jenom nevím na čem, ten sněžník pod tím zjevně nemají, ale možná je to i zarostlé. V podstatě by to bylo řešení. V pátek pojedu kolem, tak to vyfotím. Já bych se tam i zeptal, jak to mají udělané, ale v pracovní době, když jednou za čas jedu kolem, tam nikdo nebývá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru