Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čím "odizolovat" sporák a kuch.linku?

dobrej večír

mám sporák na plyn umístěn v rohu kuch. linky. A tudíž za sporákem je tzv ostrůvek na odkladání něčeho, je to vyvyžšené o cca 5cm. Problém je, že kraj toho ostrůvku je docela blízko kraji sporáku. A může se stát, že když se bude vařit, ten plamen (to horko) pujde kolem hrnce a kolem kraje ostrůvku. Neříkam že to by mělo shořet, to né, ale časem (třeba pár let) se to může tím horkem znehodnotit, nebo prostě to muže byt ohořené.

neexistuje nějaká protipožární lišta, kterou bych nalepil, připevnil na ten kraj ostrůvku a byl v klidu? mám takovou tu hlinikovou pásku ZDE, ale to mi příjde takové sprosté a nepěkné. Nevíte jestli něco neexistuje jiného, hezčího? Přeci je to nová linka

děkuji za help

Předmět Autor Datum
Autorovi této konstrukce vzkazuji něco ošklivého. Dá se to oblepit dlaždicemi a jsou hliníkové zakon… poslední
kejki 07.05.2014 21:42
kejki

Autorovi této konstrukce vzkazuji něco ošklivého. Dá se to oblepit dlaždicemi a jsou hliníkové zakončovací lišty. Ta páska je proti páře z myčky a i tam časem odchází.
Příčinou existence ostrůvku je, že širší deska pro tvorbu rohu (90cm) je o dost dražší, než klasická 60 cm pracovní deska. Takže se těch 30 cm dolepí z prořezu a ještě se to vydává za vychytávku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru