Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malování válečkem

Dobrý den, chtěl bych si jen ujasnit správný postup při malování válečkem. Někde na videích ukazují, že by se mělo natírat odspodu nahoru v pruzích a přitom mírně překrývat předešlý nátěr. Jinde radí, že by se měly udělat tři pruhy svisle a hned tři pruhy přes ně křížem. Z toho mi vyplývá, že bych maloval jakoby čtverce. Jak postupovat po dalším namočení válečku? Mám začít tam kde jsem skončil nebo o kousek dál a vracet se zpátky tam, kde jsem skončil předchozí nátěr? Maloval jsem pruh v kuchyni (1x4m)m použil jsem takový ten jemný molitanový váleček (máme zeď takovou tu kamínkovou [takže asi strukturovanou]) a po zaschnutí jsou jakoby vidět překryvy těch jednotlivých tahů... Při druhém nátěru asi použiju fasádní váleček. Předem mockrát děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Je to individuální. Já jsem vždy maloval ve svislých pruzích, tak že jsem vždy dalším pruhem asi 1/4… poslední
jvdc 11.04.2014 08:56
jvdc

Je to individuální. Já jsem vždy maloval ve svislých pruzích, tak že jsem vždy dalším pruhem asi 1/4 válečku překryl předchozí pruh. Toto vždy ve 2 vrstvách.
Tím, že budeš malovat jakoby čtverce, tak uděláš 2 potřebné nátěry v jednom, ale většinou se radí udělat druhý nátěr po zaschnutí prvního.
Ale to o vše záleží na dalších skutečnostech : 1. rozdíl odstínů podkladu a barvy k malování, 2. jak barva kryje, atd.

Použití molitanového válečku není vhodné ! Doporučuji používát zmíněný fasádní, který většinou bývá vhodný i pro vnitřní malířské barvy, s délkou vlákna 18mm nebo použití malířského válečku pro vnitřní a disperzní barvy též s délou vlákna 18-20mm

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru