Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jakou vrtačku

Zdravím,
přestal jsem se kamarádit se starou vrtačkou a koukám po nové. Na té staré (Bosch 650 RE) totiž docela dost hážou vrtáky - snad je jasné co tím myslím, ale zkrátka špička vrtáků se jen netočí ale lítá doleva doprava. Dlouhou jsem to toleroval, ale teď už mě to začlo štvát nějak moc a tak jsem se rozhodl, že si koupím novou a lepší. To jsem včera udělal, ale doma jsem zjistil, že i ta má tuhle házivost. Menší, ale přece. Tak jsem jí vrátil a v obchodě se na mě dívali jak na blba, že když jsem si vybral vrtačku s příklepem (což opravdu byla a i ta moje současná je) tak nemůžu čekat, že to házet nebude. To mě trochu překvapilo. Chápu, že třeba vrtací kladivo není nijak super přesné, ale u vrtačky s příklepem jsem to nevěděl. Je to opravdu tak? Opravdu každá vrtačka s příklepem takhle trochu hází?
Já potřebuju (asi jako každý vášnivý bastlíř) občas vrtat kov, občas dřevo, potřebuju mít možnost jí dát do stojanu a vrtat přesně a sem tam taky pořebuju vyvrtat dirku do zdi a aby toho nebylo málo, tak v našem bytě a na chatě máme dohromady asi všechno, od ytongových příček až po železobetonové panely. Jak to tak vidím, asi nejlepší by tedy bylo koupit kladivo a vrtačku bez příklepu, ale kdyby se našla slušná vrtačka s příklepem, co nehází, tak bych asi kladivo tak nutně nepotřeboval. Víte o něčem takovém? Nemám na to 10 tisíc, ale za dva to taky být nemusí, radši si v mezích možností něco připlatím, než zas nějakou šunku. Co bych ale nechtěl, je sklíčidlo s kličkou, čímž tedy asi vypadává ze hry Narex, nebo ne? Projíždím internet zleva zprava, různý testy atd, ale pořád z toho nejsem moudrý, tak třeba zkušenost místních borců pomůže.
Díky moc
Filip

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky všem za názory. Vrtacím kladivo jsem nechtěl, to právě nemá potřebnou přesnost. Nakonec jsem si…
filuna 03.04.2014 10:50
filuna
Zdravím, aktuálně řeším v podstatě přesně stejný problém. Můžeš prosím napsat, jak jsi s tou NAREX E…
MomoB 05.04.2014 21:59
MomoB
No tak koupil jsem ji a nevratil, pac hazivost je tak mala, ze ji ocima nerozpoznam coz povazuju za… poslední
filuna 07.04.2014 08:53
filuna

Díky všem za názory. Vrtacím kladivo jsem nechtěl, to právě nemá potřebnou přesnost. Nakonec jsem si objednal NAREX EVP 13 H-2CA (s příklepem), napsal jsem i do NAREXu, jestli to má nějakou házivost a tvrdí mi, že nemá, tak zatím tomu věřím a uvidím. Kdyžtak to vrátím a půjdu cestou oddělených nástrojů. Dneska by snad měla přijít, tak jsem zvědavý.
Díky

No tak koupil jsem ji a nevratil, pac hazivost je tak mala, ze ji ocima nerozpoznam coz povazuju za akceptovatelnou hodnotu ;-) jeste jsem s ni ale nic vevyvrtal, zatim jsem se k tomu nedostal. Ohledne dalsich prispevku - souhlasim ze do panelu je urcite lepsi kladivo, ale rekl bych ze 90% toho co potrebuju jsou jine materialy. Prozatim jsem si s priklepovkou vystacil, ale mozna nakonec i na to kladivo dojde. nebydlim ale v panelaku ale ve vyzdivanem skeletu, takze tech zelezobetonovych prvku je tam malo a navic uz jsme celkem "usazeny" takze toho uz tolik nenavrtam

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru