Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Savo v malířské barvě

Ahojte, mám dotaz ohledně přimíchání Sava do barvy. Na zdech se nám asi před měsícem objevila plíseň, nastříkali jsme Savem, v pohodě zmizela. Teď malujeme a někdo mi kdysi říkal, že když přileju Savo do barvy, tak to bude i jakási prevence. Máte s tím někdo zkušenosti? V jakém poměru přimíchat? Díky moc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
viz. http://www.primalex.cz/index.php?location=51&o=N%E 1t%ECr+proti+pl%EDsn%EDm "Otázka: Dobrý de… poslední
filuna 25.03.2014 17:02
filuna

viz. http://www.primalex.cz/index.php?location=51&o=N%E 1t%ECr+proti+pl%EDsn%EDm

"Otázka:
Dobrý den, mìl bych prosbu. Chtìl bych se zeptat zda je mozné v místech výskytu plísní malovat Primalexem Plus s pøidáním SAVA. Slysel jsem o této praxi a zajímal by mne Vás názor.Děkuji za brzkou odpovìď.

Milan
11.06.2004
Odpověď:
Doporučuji tento postup. Pokud se vyskytuje v místnostech plíseň měl by jste správně najít její příčinu a tu odstranit. Například velmi častým důvodem vzniku plísní je promrzání obvodového zdiva a následná kondenzace vodní páry na studené zdi a podobně. Pokud však není možné odstranit plíseň stavebním řešením doporučuji tento postup. Plíseň natřete Savem. Savo ihned zreaguje s plísní a vzniknou žluté skvrny, které po zaschnutí odstraňte vysavačem. Po té doporučuji stěnu natřít výrobkem Primalex Fungicidní penetrace. Po jejím zaschnutí doporučuji přetřít malířským nátěrem Primalex Mykostop. Tento nátěr má stejnou bělost jako Primalex Polar a lze je kombinovat.

Luboš Machoň
11.06.2004"

a nebo například
http://www.jub.cz/vyrobky/vyrobky-na-problematicke -povrchy/jubocid/?cat=3191

atp.

SAVO bych teda do barvy nedaval

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru