Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hupacia siet na kempovanie

Jee, my s ímhle jezdili s kámošem na čundry před skoro 25 lety, sakra to to uteklo. Tehdy jsme měli starý houpací sítě, no prostě klasický z provázků. moje zkušenosti z té doby jsou:

1) Nevěšet to vysoko - blbě se tam leze
2) Nešněrovat se do toho - ty sítě tehdy byl dost malý, tak abychom nevypadli, tak jsme vzali kanadu (koženou šňůru k šicímu stroji) a večer jsme se do toho "zašili". Mě ale v tý poloze chytla křeč do nohy a bylo to dost děsný. Tak jsem se zašil jen přes břicho. To už šlo, jenže jsem se pak nějak protočil a visel jsem přehnutej přes tu kanadu ve vzduchu a ruce jak jsem je měl podél těla a zapnutej byl ve spacáku, tak jsem nemohl vůbec nic dělat. Navíc jsem byl podle bodu 1 dost vysoko. Je asi jasný, že kámoš si mě pěkně vychutnal, než mě otočil ;-)
3) Moc to nenapínat - ono se to nezdá, ale nakonec jsme spali ve volně pověšený síti, otevřený a i různě na boku, nohy nám porůznu viseli a spát se v tom dalo.

Výhoda byla, že člověk mohl spát všude. Nevýhoda, že mu taky trošku víc táhlo na záda a je to docela těžkej balík. Každopádně spacák to samozřejmě chce a to ještě víc než ve stanu!

Co se pláštěnky týče, tak si pamatuju, že jsme s tím taky experimentovali - natáhli jsme nad sítí ještě jednu šňůru a páč jsme tehdy neměli nic spešl outdoor, tak jsme v zahrádkářskejch potřebách koupili takovej "nekonečnej rukáv" igelitovej, nevím na co to bylo, ale byla to v podstatě roura - přesněji dva metr (možná víc) široké pásy spojené na obou stranách a prodávali to na metry. To jsme na tu šňůru a síť natáhli a když pršelo, tak jsme to jen přetáhli nad sebe. Fungovalo to částečně. Nepršelo na nás, ale srážela se na tom vlhkost z dejchání a jak jsme to měli kolem sebe, tak jsme byli taky mokrý.

Dneska už takhle dávno nespím, jsem páprda ve středním věku a když 'chlempu, tak autokempu' ;-) ale ženušce jsme koupil tohle http://www.amazon.de/gp/product/B000OONHHU/ref=oh_ details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Vejdeme se tam celá rodina a je to fakt bájo. Když si do toho sednu, tak si pak i lehnu a nakonec mě to nechce vůbec pustit. koupil jsem to na německým amazonu, páč u nás to stálo dvakrát tolik - tedy tehdy, jak je to teď to nevím.

Rychlým pohledáním jsem našel třeba tohle, na výlety by to možná šlo http://www.mall.cz/houpaci-site/hamaka-double-1?v= 553207005

Mimochodem, i podle original návodu co jsme k tomu měli, tak v hamace se leží diagonálně, naštorc, nebo jak to říct. Tedy ne ve směru od lana k lanu, ani ne kolmo k tomu ale mezi tím.

Tak toť vše, úplně jsem se rozvzpomínal ... :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny