Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik se plati za deponii?

Zdravim, stavebni firma bude na vedlejsim pozemku hloubit vodojem a chce si pronajmout moji louku ktera s pozemkem sousedi a udelat tam docasnou skladku zeminy, tj. deponii. Kolik se tak plati za metr ctverecni a den? Diky. Honza

Předmět Autor Datum
na tom nevyděláš. Jen ať si to odvezou...bude se to deštěm splachovat a bude tě to rozčilovat
paul 25.02.2014 15:12
paul
Nevim na zaklade ceho to tvrdite, ale dnes jsme se dohodli na deponii do konce cervna a castka za pr…
Jan.Maly 25.02.2014 18:42
Jan.Maly
No, a kolik se teda platí za deponii? :-) Položil jsi otázku a očekával číselnou odpověď. Teď odpově…
mirektatra 25.02.2014 21:00
mirektatra
tak mýliti se je lidské, že??
paul 25.02.2014 19:06
paul
To je v pohodě - dokud ho nějaký závistivý soused neudá za černou skládku - pak bude tu deponii vysv…
Kachlík 26.02.2014 21:18
Kachlík
To predsa neni ziadna skladka odpadu, len presunuta zemina o 10metrov vedla. So svojou zeminou si ch…
MM.. 26.02.2014 23:24
MM..
So svojou zeminou si chvalabohu zatial kazdy moze robit co chce a nepotrebuje k tomu povolenie Tak t…
mirektatra 27.02.2014 05:11
mirektatra
Je to jeho pozemok/luka, tak snad vie ci tam ma rozvody a co to vsetko moze narusit.Snad slo o to ko…
MM.. 27.02.2014 12:08
MM..
Mirektatra má naprostou pravdu. K tomu není třeba nic dodávat. Přirovnávat deponii k hnojení zahrady…
Fortys 27.02.2014 13:20
Fortys
Tak ja neviem kolko tam tej zeminy dotazovatelovi chcu navozit. Kde je ta hranica? jeden nakladak hn…
MM.. 27.02.2014 17:52
MM..
:-) Je to jednoduchý a složitý zároveň: Jakmile by mohlo dojít k dotčení zájmu další strany, podléhá…
mirektatra 27.02.2014 18:57
mirektatra
Přesně tak. Jen dodám, že stavební zákon definuje co jsou terénní úpravy a které vyžadují územní pro…
Fortys 27.02.2014 22:41
Fortys
Ja vychadzam z dotazu kde stoji chteji hloubit vodojem. 1000litrov (vody) je 1m3 (meter krat meter k…
MM.. 28.02.2014 08:58
MM..
BTW. a ano mozno je rozumne ked sa aspon opyta tych co to tam stavaju ze ci si vsetko na uradoch vyb…
MM.. 27.02.2014 12:11
MM..
Zeptat se může a odpovědět mu mohou cokoliv,protože za to, co se na jeho pozemku děje, plně odpovídá…
mirektatra 28.02.2014 03:20
mirektatra
To je teda alibismus, nezda se ti? Pokud je vse pravda a tazatel by se ridil tvoji radou, tak prijde…
Miroslav.Hradil 02.03.2014 17:38
Miroslav.Hradil
Tak tomuhle komentu fakt nerozumím :-( poslední
mirektatra 02.03.2014 22:03
mirektatra
Pronájem pozemku k nezemědělské podnikatelské činnosti, samozřejmě s přesně stanovenými podmínkami a…
mirektatra 25.02.2014 16:21
mirektatra
ornice(půda cca 80 cm pod zem) se musí deponovat zvlášť na to nějakej ten přepis je. nevím jak z vo…
kamzl 02.03.2014 19:27
kamzl

So svojou zeminou si chvalabohu zatial kazdy moze robit co chce a nepotrebuje k tomu povolenie Tak tohle tvrzení je hluboký omyl!
Přemístěním zeminy i na pouze omezenou dobu, může ovlivnit tolik věcí a nese taková rizika, že se snadno můžete "dostat na Novu". Změníte tím třeba odtokové poměry povrchové vody, rozhledové poměry železnice, narušení ochranného pásma silnice, energetických rozvodů nadzemních i podzemních, tlak na podloží a sesuv půdy na vedlejší pozemek... Uložení zeminy je činnost, která podléhá minimálně státnímu dozoru stavebního úřadu, možná i důlnímu a zpravidlaje řešena ve stavebním povolení akce, v rámci které k tomu dochází.
Tohle ale tazatel neřešil, tady chtěl informaci o ceně, která se v takových případech dohaduje. Když sám tu cenu zjistil, odmlčel se a žádnou svoji informaci ostatním nesdělil.
Ať si příště zase přijde pro radu - vychcánek ]:(

Je to jeho pozemok/luka, tak snad vie ci tam ma rozvody a co to vsetko moze narusit.Snad slo o to kopat len nejaky jeden kanal ci co, a potom ho zas zahrabat, a ne ze tam navrsia milion tonovu horu.
Ked v zahrade rylujes alebo ked rozvazas kopu hnoja po zahrade, tak tiez nejdes na urad sa pytat ze ci mozes premiestnit kopu hnoja.

Tak ja neviem kolko tam tej zeminy dotazovatelovi chcu navozit. Kde je ta hranica? jeden nakladak hnoja hlasit nemusis, nakladak zeminy hej? 100 nakladakov? Alebo kolko?
Jasne ze ked tam sused prevadza stavebne prace tak musi mat stavebne povolenie, a ano je mozne ze je treba vybavit aj docasnu zmenu tej luky na deponiu na katastri alebo co ja viem co vsetko, aby sa k tomu mohli aj vyjadrit vsetci dotknuti susedia a janeviemkto, to by mal hlavne si poriesit s tym kto prevadza tie stavebne prace, nech to vybavi. Ale stejne ma zaujima ze kde je ta hranica medzi nemusim hlasit a musim hlasit.

:-) Je to jednoduchý a složitý zároveň: Jakmile by mohlo dojít k dotčení zájmu další strany, podléhá to projednání s úřadem, který vydá stanovisko, nebo rozhodnutí. Nemusí tedy k něčemu dojít, stačí, že to je možné dovodit - lze předpokládat, že dojde k omezení, nebo ohrožení něčích práv, nebo se to protistrana může (i mylně) domnívat.
A k tomu hnojení - zkuste si poházet hnojem vlastní pozemek, který se rozkládá v bytové zástavbě :-)...

Přesně tak. Jen dodám, že stavební zákon definuje co jsou terénní úpravy a které vyžadují územní projednání případně dále povolení. Stavební zákon navíc není jediným právním předpisem, který může takovou činnost omezovat. Jak už zmínil mirektatra v úvahu přiházejí různá ochranná pásma(silnice, dráhy, vod, lesa atd.), pak je tu možnost dotčení inženýrských sítí o kterých navíc nemusí mít vlastník pozemku ani tušení! Pak je to územní plán, který reguluje jaké činnosti lze či nelze v daném území obce provádět atd. Z vlastní praxe mohu říct, že s těmito uložišti či deponiemi bývají veliké nepříjemnosti a proto u nás opravdu pečlivě posuzujeme zda je možné v daném přípdě jejich povolení a v případě že ano, tak stanovujeme velmi podrobné podmínky pro jejich realizaci, provoz i ukončení.

Ja vychadzam z dotazu kde stoji chteji hloubit vodojem. 1000litrov (vody) je 1m3 (meter krat meter krat meter). To snad nebudes nikam hlasit. Alebo chcu milion litrov tak to je 30m x 30m x 1m. To niekto sa citi dotknuty ked niekde na sukromnej luke bude docasne 1m vysoky 20m siroky kusok zeminy? Alebo ze inzinierske siete nevydrzia meter vysoku zeminu? To je snad mensi tlak jak ked tam po luke prejde s traktorom. Keby napisal ze sused ide stavat priehradu velkosti vodne dielo Gabcikovo, tak to by bolo samozrejme nieco ine :-)
Preto to prirovnavam ku kope hnoja. Ja neviem co tam dotazovatel chce stavat, mozno si stavaju fakt sukromnu priehradu :D Ale aj tak vdaka za informacie, moze sa to niekedy hodit to vediet.

Zeptat se může a odpovědět mu mohou cokoliv,protože za to, co se na jeho pozemku děje, plně odpovídá před Zákonem majitel pozemku. A jestli se prokáže, že něco zanedbal, že tou deponií vznikla škoda, nebo ohrožení, že ke škodě dojde, tak si to poplatí sám a pokud to má ve smlouvě ošetřeno, může to po "deponujícím nájemci" vymáhat.

ornice(půda cca 80 cm pod zem) se musí deponovat zvlášť na to nějakej ten přepis je.

nevím jak z vodojemem ale pokud se deponovala zemina při hloubení jámy na podzemní garáž a odváželi to taky na soukromý pozemek, byla to 1000,- za tunu+doprava technika

mimo tý zmiňovaný ornice která je tak nějak chráněná zákonem...na to měli jiný kalkulace.

spíš je to individuální než cenově daný, je to o dohodě a pokud se Vám cena nelíbí, jak výše psáno ať si to odvezou jinam a peníze daj někomu jinému.

Pak je otázka jak a za jak dlouho a jestli Vám to dají do původního stavu až zeminu budou odvážet, nebo používat na dorovnání terénu apod...se taky může stát že vám tam udělaj základy na pěknej rybník.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru