Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrezlý ráfek zevnitř

Bingo! Vadí to :-(. Odrezovač (bezoplachový odrezovač) je chemický přípravek, který dokonale odmaštěný, ale zoxidovaný povrch železa ošetří tak, že kysličník železa přemění na železné soli, které dále neoxidují. Je řídký a vzlínavý, proto ošetří i mikropóry a koroze dále nepokračuje. (pokud jsem v detailech nepřesný, omlouvám se)
Pro správné použití přípravku je dobré držet se návodu výrobce, pokud nejsme skálopevně přesvědčeni, že v daném oboru jsme fundovanější než výrobce. Protože se ptáte tady, fundovanější nejste!
Pokud se pamatuji, odstraní se volná rez, kterou by odrezovač nedokázal efektivně ochránit a odmaštěný povrch kovu se pak opatří nátěrem odrezovače, který při reakci s korozí vytvoří tmavě fialový povrch. Po úplném zaschnutí, které značí ukončení chemické reakce, se povrch ochrání základním nátěrem a jeho porézní a nestabilní vrstva se uzavře vrchní barvou. S výhodou lze použít nátěru SUŘÍKem, který je ve lněné fermeži rozmíchaným práškovým oxidem olovičitým, s obdobnými vlastnostmi, jako odrezovač a základní nátěr. Má výhodu v tom, že dokáže přilnout i na nedokonale odmaštěný povrch. Konečný nátěr vrchní barvou je dokončením procesu.
A včíl mudruj, děláš to pro sebe ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny