Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabezpečit před krádeží?

Po pravdě jsem to myslel spiš obecně. Ale jde udělat řada opatření - nemyslím teď zrovna ten květináč, aby se zmenšilo riziko třeba vloupání do bytu nebo domku.
Tak třeba - mám prosklený vchodový dveře. Umístil jsem za ně uplně primitivní červenou ledku, která v noci bliká a je vidět zvenku přes dveře. Asi po dvou dnech mě potkal soused a říká:"Koukám , že sis pořídil domovní alarm, taky už o tom dlouho přemýšlím". Jen jsem se usmál a pokrčil rameny. Jasně, žádnej domovní alarm asi nebliká, ale ví to třeba potenciální zloděj? Nemůže tušit, co tam na něj čeká. Spustí se siréna když tam vleze? Sami policajti tvrdí, že nejlepší druh těchto opatření je to, které si člověk vymyslí sám, tudíž princip fungování a tím zabezpečení zná jen ten, kdo to vymyslel. Je to např. opatření proti krádeži auta - skrytý vypínač.

Co se týká třeba atrapy bezpečnostní kamery, tak statistiky jasně prokazujou, že mají velký preventivní účinek. A legislativa týkající se bezpečnostních kamer? Tady to je popsaný http://kamerovatechnika.cz/legislativa.html.
Člověk se musí o sebe snažit postarat sám a trochu zainvestovat. Chrání tím své blízké, majetek... Asi těžko někdo bude kupovat kameru kvůli květínáči, ale ten domovní set stojí cca od 5000 Kč, tak proč nevyužít 3 kamer k zabezpečení domku a tu 4. namířit na ten květináč před vchod. Je to jen můj názor, pro někoho možná nesmyslný, ale já v to smysl vidím.

Kdysi ještě za totáče jsem viděl jednoduchý nápad v Receptáři, jak si jeden důchodce zabezpečil na noc vchodové dveře proti otevření. Nemyslím teď, že je nějakej magor rozštípe na třísky. Ze vnitřní strany zárubně vyvrtal díru o průměru 4,8 mm, která procházela přes vnitřní segment, který se vysouvá při zamykání do futra. Muselo to být při vrtání samozřejmě zamknuté na 2 západy. Potom to toho jazýčku vyříznul M6 závit, díru ve futru zvětšil na cca 6,5mm a vždycky na noc tam zašrouboval šestku šroubek. Nikdo nemá šanci dveře odemknout. Jednoduchý a funkční. Našlo by se toho víc, ale musí se člověk sám snažit, přemýšlet a ne jen nadávat, že to je tady takový nebo makový. Je to jaký je a člověk se s tím musí vypořádat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny