Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno aky drot pre 30A?

Hochu, hochu, pokud chceš správnou odpověď, musíš správně položit otázku :-( !
Tedy:
1) V elektrikařině se "dráty", tedy VODIČE neměří na milimetry průměru, ale PRŮŘEZU !!!, protože elektrický proud neteče pouze po obvodu, ale celou plochou profilu drátu, který nemusí být kruhový.
2) Předpokládám, že se Tvůj dotaz se týká přívodu k systému pro elektrolýzu vody k provozu auta, který jsme pracně řešili včera.
Tolik pro upřesnění. Zkrátím to - použil bych vodič s PVC izolací o PRŮŘEZU 6mm, protože elektrovodiče se i prodávají na "PRŮŘEZ".
Pokud bude vodič ve svazku s jinými, stejně zatíženými vodiči, budou se vzájemně zahřívat a průřez možná nebude stačit - je nutné přepočítat "oteplení vodičů" i s ohledem na teplotu v motorovém prostoru za nepříznivých podmínek - třeba při zkratu, aby se nepoškodil, ale poskytl rezervu pro "přepálení pojistky" a neroztavil při tom izolaci.
Tebou navržený vodič 0,6mm je pro proud 30A slabý i jako pojistka :-D (jako pojistka by vydržel odhadem tak 6A).

Další dotaz k tomu vodíkovýmu nesmyslu bude až zítra? Vzhledem k Tvým elementárním neznalostem problematiky, o kterou se pokoušíš, nemusíš mlžit nějakou "obhajobou" - je to trochu trapný. Poradíme Ti i bez toho ]:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny