Předmět Autor Datum
Je to elektrické, tedy podle vyhlášky tak zvané vyhrazené zařízení, tak by ho měl opravovat pouze od…
náhodný 05.02.2014 09:48
náhodný
Cože:?::!: Oni stále ještě fungují bojlery GENERAL :?:::) Není to jen termostat, ale termostat integ…
mirektatra 05.02.2014 10:45
mirektatra
A nemáte tip na opraváře v Praze? :)
k0Seek 05.02.2014 12:23
k0Seek
Copak v Praze je něčeho nedostatek :)) ? Z Krkonoš to mám krapet z ruky, jinak klidně ;-) Udělejte "… poslední
mirektatra 05.02.2014 13:01
mirektatra

Je to elektrické, tedy podle vyhlášky tak zvané vyhrazené zařízení, tak by ho měl opravovat pouze odborník s příslušnou elektrotechnickou kvalifikací. A protože to je bojler, bylo by dobré si pozvat odborníka na bojlery. Ten za svou práci, tedy kvalitu i bezpečnost provedení ručí. Dáte mu vydělat, podobně jako dávají jiní lidé vydělat vám s vaší profesí.
Hodně zkušených elektrikářů by se na termostat podívalo, zjistilo jeho stav, případně přezkoušelo a v případě že by byl vadný, by ho vytáhlo z jímky v tělese bojleru a podle typu a rozměrů by koupili nový a nainstalovalo. Podle typového štíku, který máte na fotografii můžete tento typ termostatu hledat na internetu, jestli ho některá firma má na skladě a za jakou cenu a elektrikáři pak už cíleně podat bližší informace.

Cože:?::!: Oni stále ještě fungují bojlery GENERAL :?:::) Není to jen termostat, ale termostat integrovaný s tepelnou pojistkou. Dokud funguje, zavolejte opraváře ať zjistí, co tam chrastí. Sám můžete provést "diagnostiku" spojů a kontaktů tím, že přiblížíte k termostatu přenosné rádio s naladěnou slabou stanicí. Pokud se výrazně zvýší ruchy v příjmu stanice, nejspíš je špatný nějaký spoj/kontakt a pokud je vnější, opravář jej opraví dřív, než se kontakt poškodí a ušetří Vám cenu nového termostatu. Termostat se demontuje po odpojení přívodu el. a kabelů, pouhým vysunutím /směrem dolů/ z jímky a současně z kontaktů topného tělesa.
Šumění může vznikat také zanesením dolní části nádrže kalem, který ztěžuje předávání tepla do vody, která v tom místě plynuje /šumí/. Je to první předpoklad ke spálení topného tělesa, které se mění po úplném vypuštění vody, odšroubováním tělesa. Těsněním je CU kroužek, který je dobré před montáží "vyžíhat".
Ať se daří ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru