Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alfa jako první auto?

Ahoj

Za rok budou kulatiny a s nima i právo řídit auto]:)

Upřímně bych chtěl především humpolácký auto. Né žádnou leštěnku. Už jsem takovej :) Avšak felicue už jsou teď dle mého spíše plečky. Docela sd mi libí Alfy.

Jakou značku popřípadě konkrétní auto by jste doporučili? Tak kolem 20 000.

Požadavky: rozumná spotřeba, rozumná cena dílů a spolehlivost. Né nějaký dvouapůl litrový hovado, aby mě pak pojistka za rok nestala vic nez auto :D byl sebevrah šel bych do malucha :D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozumná spotřeba a spolehlivost - tak to udělej Alfě pápá. Za 20 tyček bude všechno polovrak před sm…
Prasak 30.01.2014 20:30
Prasak
Prasaku, ty jsi vážně borec. Máš stejne kecy jako 90% blbych Čechů. A tim nemyslim jen tenhle prispe… nový
T. G. M 31.01.2014 23:01
T. G. M
T.G.M:Alfa dobře vypadá, má celkem dobré jízdní vlastnosti, šíleně žere olej, ale rozhodně není spol… nový
martas38 31.01.2014 23:10
martas38
Hele vem si, ze me chteli prisit na 1.9 tdi superba v AXA pojišťovně 15 tisic a to bydlim na vesnici… nový
T. G. M 31.01.2014 23:08
T. G. M
Jak to tak čtu, tak si asi těch prvních pár let povozim prdylku v Maluchovi. Autíčko má osobnost, je… nový
Kubajsss 31.01.2014 23:30
Kubajsss
No u superba ty ceny seděj. Jinak je servis i pojistka většinou levnější. Třeba u felicie si půlku v… nový
Kung Fu Ježek 31.01.2014 23:31
Kung Fu Ježek
T.G.M plnej souhlas, od doby kdy jsem si koupil svoje první auto tak nemám absolutně jako student pr… poslední
Pepas 01.02.2014 01:31
Pepas

Prasaku, ty jsi vážně borec. Máš stejne kecy jako 90% blbych Čechů.
A tim nemyslim jen tenhle prispevek, ale vsechny, co pises do rubriky auto moto.
Nekupuj alfu, jestli chces spolehlive auto. Tohle je rec nejakeho pubertaka, co se oni mozna tak docetl v casopise kačer donald. Vsadim cokoliv, ze ty jezdis v nejakem starem krame jako felicie a dalsi vice jak 15 let starem.

Divat se na znacku skrz prsty je blbost! Kupoval jsem si svojr prvni auto - Skoda Superb. Otec at si ho nekupuju, ze skodovky jsou na pytel a superb moc zere a je obrovsky. Jak ale potom chrochtal, kdyz s ni jel pres celou republiku se spotrebou o litr a pul min jak jeho ford. No ted uz bohuzel SUP neni, bo mi ho nejaci hajzlove ukradli primo pred bytem.

Stejne se taky dival na Hyundai. Pry totalne nespolehlive auto. No jasne, jeho bratr koupil opravenou totalku santa fe za par penez a nadava na to kde muze. Zato babicka si koupila novou i10 a jelikoz vzdycky meli Hyundai, neda na to s dedou dopustit.
To same Ford. Otcuv uz drzi 10. rokem a krome mirne koroze na kastli není c, ani turbo. Samozrejme vse je opecovavane.
Bratr ma 4. rokem Renault Clio. Krome tesneni pod hlavou a desticek nic. Proste spotrebni zbozi.

Take se nedaji srovnat auta 10 let a starsi s dnesnimi.
Kua to jsem se zase rozcilil.

Kaslu na blbecky, co tvrdi, ze tato znacka je na hovno, tahle ma spatnou elektroniku, tihle zase rezavi... Kua neverte kazdemu Lojzovi.

T.G.M:Alfa dobře vypadá, má celkem dobré jízdní vlastnosti, šíleně žere olej, ale rozhodně není spolehlivá a úsporná. Vlastní zkušenost. Po té co jsem z Alfy přesedl do Civika, musím říct, že Alfa není dobrý auto, alespoň pro mě ne.

Hele vem si, ze me chteli prisit na 1.9 tdi superba v AXA pojišťovně 15 tisic a to bydlim na vesnici. Nakonec v CSOB jsem platil 5500Kc rocne s matky bonusama.

Priprav se na investice, auto uz neni sranda. Teda je ale sakra draha. Sup rozvody 15 tisic vcetne prace, polske cepy 3 tisice + prace, ramena, zimni gumy. A tohle jsou jen spotrebni zbozi. Nepocitam, kdyz ti olej bude chcat pod hlavu - tesneni a prace 8-10 tisic.

No u superba ty ceny seděj. Jinak je servis i pojistka většinou levnější. Třeba u felicie si půlku věcí opravíš doma a zbytek v servisu je téměř za babku. A že auto neni sranda to nesouhlasim.
Koupil jsem si za 2 tisíce škodovku 120 po 1.majiteli, najeto 72 000, pojistka litr za rok, 1200 komplet téměř neojetá sada zimních gum a servis zatim 50kč sada těsnění do karburátoru, 100 svíčky a 300 olej+filtr. Rozhodně nejekonomičtější auto:-D
A za dlouho let, až tahle pojde, mám v garáži už připravenou další škodovku se 40tis na tachometru (pořizovací cena 7000), vše jako nový:puff:

T.G.M plnej souhlas, od doby kdy jsem si koupil svoje první auto tak nemám absolutně jako student prachy na jiné aktivity než šetření na pojístky, naftu, opravy a podobně. Ale když do školy to je daleká cesta tak, že se nevyplatí být na intru, na kolo to je naopak daleko a vlakem/autobusem by se čekalo každé ráno 1 hodina ve škole a po škole 2 a pul hodiny do příjezdu tak bylo auto za par šupů jasnou volbou.

Nejlevnější sehnana pojistka 8700kč/rok
Opravy cca 7000kč/rok(dělal jsem jen kompletně nové brzdy)
Pneu 5000kč
Naježděno za rok mám kolem 25000km takže zhruba 40000kč.

Jo když si to takhle člověk sečte výjde zajímavá suma. Ale bez auta je všechno zas mnohem komplikovanější tak to zato stojí.

Doporučuji golfa 2-3, nebo již tolikrát zmíněnou felicii

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru