Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký vysavač na popel?

máte někdo osobní zkušenosti s nějakým vysavačem na popel z krbu? shanim nějaký levny ale aby se filtr hned neza..... a neviřil se prach z toho?
našel jsem tohle ale nevím jesi má cenu se dívat po takých levných? děkuji za info

Předmět Autor Datum
Nikdo neodpovídá, tak dám aspň tutu zkušenost: starý dobrý ETA417 s plátěným pytlíkem, do kterého se…
náhodný 25.01.2014 15:31
náhodný
Mám něco podobného (velký filtr), ale jsou pod motorem dvě patra na popel. Umístil jsem vysavač do s…
OldaR 25.01.2014 21:46
OldaR
Zdravím. Používám vysavač čtvrtým rokem a ještě jsem nepotřeboval původní hadrový filtr sundávat a…
koocour 26.01.2014 21:11
koocour
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně značky vysavače. Chci ho dát také do sklepa a připravenou rourou…
Egon 27.01.2014 08:01
Egon
Dotaz výše je na OldaR...nějak jsem to nezvládl
Egon 27.01.2014 08:02
Egon
Vysavač je zapnutý ve sklepě a přípojený na samostatnou zásuvku, která je ovládaná vypínačem vyveden…
OldaR 27.01.2014 16:20
OldaR
Značku nevím, koupeno na Aukru nějakých 25L nádoba a 1200W.
OldaR 27.01.2014 16:22
OldaR
Díky poslední
Egon 28.01.2014 06:53
Egon

Nikdo neodpovídá, tak dám aspň tutu zkušenost: starý dobrý ETA417 s plátěným pytlíkem, do kterého se vkládá papírový sáček.

Výhoda: papírový sáček pochytá prakticky všechno a zbytek toho, co ještě pronikne se zadrží v plátěném pytlíku.
Papírový sáček se snadno vyndá, strčí do mikrotenového sáčku, zaváže a vyhodí, nepráší to. Plátěný pytlík se občas vypráší (samozřejmě po větru, aby se to nevyprášilo na vás nebo tam, kam nechcete).

Další výhoda: ETA417 má dostatečně dlouhou hadici a tak vzduch vyfukovaný horem z vysavače opodál nevíří vysávaný popel a prach. Při vypínání vysavače je nutné ještě hadicí zahýbat, zvednout ji, aby se prach usazený v záhybech také setřásl a vsál do vysavače a po odpojení se nevysypal na podlahu nebo do komory, kam se vysavač ukládá. ETA417 (nebo podobný typ) není žádný veliký silák, který by vám vcucnul i velké kusy něčeho, co nechcete vysát, nebo se nepřicucne tam, kam nemá. Staré vysavače mají sice za sebou dlouhá léta služby, ale mohou stále být užiteční pomocními

POZOR! Nevysávat v žádném případě teplý, natož žhavý popel!!! (Tři vykřičníky!!!)
To je stejná blbost, jako vysypat žhavé uhlíky do plastové popelnice.

Mám něco podobného (velký filtr), ale jsou pod motorem dvě patra na popel. Umístil jsem vysavač do sklepa hned pod krbová kamna a hadici vyvedl ke krbu. Používám jen pro uklid kolem kamen. Pokud s tím vysaju popel s krbových kamen tak je filtr okamžitě ucpaný a spodní nádoba je prázdná. Taky by to chtělo vylepšit.

Zdravím.

Používám vysavač čtvrtým rokem a ještě jsem nepotřeboval původní hadrový filtr sundávat a čistit. /Přivýměně patlíku jednou za 4 týdny ho vyluxuju/ Dával jsem tady návad asi před třemi roky na úpravu vysavače HECHT. Na originál hadrový filtr navléknu papírový sáček do vysavače / říkají mu svačinový/ V něm mám daný děrovaný kvatináč, který má menší průměr než filtr /zvětší povrch na chycení prachu/. Na pytlík dám k víku gumu, ta ho drží a utěsní. Prach se zadrží na pytlíku zvenčí a pak odpadne do nádoby. Ještě jednu radu, kterou jsem dostal tady na poradně. Popel vybírám jenom jednou po čtyřech týdnech. Kamna i lepši hoří. Topím každý den a vytápim s krobovou vložkou celý domek. Můžu jenom doporučit.

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně značky vysavače. Chci ho dát také do sklepa a připravenou rourou protáhnout hadici do pokoje. Ale musí být delší než jsem zatím u vysavačů viděl. A ještě jeden dotaz, jak vysavač spouštíte když jste v pokoji a vysavač ve sklepě? Máte druhý vypínač v pokoji? Díky předem za info.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru