Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou podlahovou krytinu v kuchyni?

V kuchyni máme pod linkou lino s filcem, na zbytku podlahy v jídelní části koberec. Chtěli bychom podlahovou krytinu sjednotit. Pod linem a kobercem máme palubky - některé hrany vystupují což je vidět i na koberci. Hlavní problém je ale asi to že řemeslníci když tahali podlahou trubky ústř. topení přeřízli nosné trámy podlahy = podlaha se při chůzi houpe. Byla by šance třeba dát na palubky tlustší vrstvu Miralonu a hrany tak srovnat? A na to plovoucí podlahu, lino nebo marmoleum? Kuchyně nemá tvar čtverce ani obdélníku, má složitější tvar. Obávám se že pásy lina atd. by se musely k sobě spojit, svařit což nevím jak, nic na to nemám.

Předmět Autor Datum
Před několika dny jsem si pokládala linoleum v kuchyni a také jsem měla strach ze svařování. Stačí p…
kocour Amadeus 21.01.2014 00:07
kocour Amadeus
Po přečtení http://kutilska.poradna.net/q/view/85768-celovinyl ova-plovouci-podlaha-jakou-podlozku s…
vadny_flash_disk 17.02.2014 00:23
vadny_flash_disk
Bez eliminace houpání je to celé odbytá práce. Může být shnilé zhlaví, rozhodně nejprve průzkum. A p… poslední
kejki 17.02.2014 15:53
kejki

Před několika dny jsem si pokládala linoleum v kuchyni a také jsem měla strach ze svařování. Stačí podlepit páskou a spoj ani nenajdete. Dávala jsem to na staré lino, ale je fakt, že je po tím beton. Ve dvou místnostech mám šedesát let starou podlahu z prken a na ni bych se bála lino položit, protože si myslím, že dřevo by mělo dýchat.

Po přečtení http://kutilska.poradna.net/q/view/85768-celovinyl ova-plovouci-podlaha-jakou-podlozku se mi myšlenka na vinylovou podlahu začala líbit. Našel jsem si o tom něco na internetu, co píše výrobce atd. Buď je krytina klapací nebo se spoj lepí. Pod to fixační podložku - jakou má funkci? Prý se musí podlaha pod tím dokonale odprášit - proč? Na neuklizenou původní podlahu bych to nepokládal, ale proč dokonale odprášená? Je lepší krytina klapací nebo spoje lepit? Hrany palubek plánuji srovnat pásovou bruskou. Co kdybych dal na palubky pro dokonalejší srovnání ještě Miralon, Starlon nebo Hobru? Kuchyně má cca 15m2, v krajích bude krytina zatížena skříněmi, lednicí atd. Kdyby měla podlaha kročejové tlumení bylo by to dobré.

Bez eliminace houpání je to celé odbytá práce. Může být shnilé zhlaví, rozhodně nejprve průzkum. A podle něj teprve odvahu k dalšímu uzavření něčím neprodyšným, jako je lino. Nebo pokud je pod vámi nevytápěný prostor, tak naopak realizace parozábrany. Ale jen tak něco naflákat je diletantství.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru