Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ucpany odpad

kyselinu? uff... kyselina sice rozežírá vápenec za vzniku oxidu uhličitého, ale s pískem v maltě nic neudělá, pokud je to ucpané maltou. Navíc je kyselina nebezpečná pro manipulaci i pro možnost nadýchání par, nebo může něco prožrat a vytéci a udělat někde díru, kterou by to teklo ještě víc. Samozřejmě záleží na koncentraci.

Pokud je odpad ucpaný organickými nečistotami - vlasy, sraženým mýdlem, tukem, nítěmi z prádla atd, tak se prý používá ocet a soda na praní. Lze to vyzkoušet v malém někde na bezpečném místě s dodržením bezpečnostních opatření - minimálně bezpečný odstup, nasypat trochu sody do misky a na to nalít ocet a dívat se, jak to šumí.

Případně pak to zkusit nasypat do odpadu a zalít octem. Mělo by to pěnit, šumět a těmi bublinkami by se měl šlem v odpadu uvolnit. Ale než to u vás doteče trubkami někam pod podlahu, tak by toho muselo být asi víc a to už se těžko odhaduje, co by to mohlo udělat, takže jedině s někým, kdo už to dělal, má s tím zkušenosti a bude ručit za provedení. Prý se používal komerční přípravek, tak zvaný "krtek".

A zase záleží na tom, co to fakt máte v trubkách, jak to jsou velké kousky a jakého tvaru. Stačí, aby se v potrubí zašprajcoval třeba i jen kousek dřívka nebo cihly a už se s tím těžko hne. Pokud by to šlo do doho mechanicky šťouchat a šťouchat, třeba by se to pohnulo. Co to bylo za řemeslníka... jestli to byl řemeslník...?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny