Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ucpany odpad

To by asi chtělo odborníka instalatéra se speciálním čisticím pérem - což je jakýsi ohebný kovový šlauch podobný spirálověkroužkové hadici od sprchy s kličkou na konci, které se postupně zasouvá do odpadní trubky a točí se s ním kličkou, a tím se odpad prošťuchuje a zároveň se pozná, kam to jde plynule a kde se to zašprcne. A případně uvolní.

Nemá cenu péro kvůli jedné práci kupovat, je fakt lepší pozvat instalatéra. Nebo jestli to ještě chcete zkusit, tak se dá sundat sifon, ke kterému je přístup, asi od umyvadla a rourou do zdi se to pokusit prošťouchnout něčím ohebným, například kusem silnějšího izolovaného drátu, který možná zbyl někde po elektroinstalaci, s plochým očkem na konci, jakoby s hlavičkou, aby se nezachytával.

Někdy se dá taky do odpadní trubky strčit vodovodní hadice na kropení zahrady (holá, bez koncovky, aby se dala zastrčit do odpadní roury), v místě kde jde do rouryy obalit hadrem, aby voda z trubky nevytékala a s citem pustil zvolna vodu a zkusit to prošťouchnout vodou. Ale POZOR, odpad není dělaný na tlak, tak by to při větším, nebo dokonce plném tlaku, kdy by se kohoutek pustil naplno, mohlo někde (a nejhůř v podlaze nebo místě, kde se k tomu nemůže) rozpojit a pak by to teklo do zdi nebo do podlahy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny