Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koaxiální kabel probíjí a vypaluje MB od TV

Dobrý den,
mám následující problém - pokusím se ho nějak stručně a srozumitelně popsat.

Koupil jsem si LED monitor s TV tunerem, po týdnu mi přestal jet TV signál a následně celý monitor s tím že byla spálená deska v monitoru - bylo opraveno a za 5 dni znovu stejný problém - opraveno také.

Začal jsem tedy řešit problém pozval jsem si člověka který dělá satelitní rozvody a celkové se zabývá montáží a vedením kabeláže pro TV. Vyměnil mi anténu a odpojil jeden zesilovač na koncovce koaxialu, který jsem měl v daném monitoru a který mi spálil 2x desku v monitoru.

Problém byl tedy opraven a byl jsem pánem ujištěn, že teď už na koaxiálu žádné napětí není, které by mohlo něco podobného udělat. Ovšem po Vánocích mi spadl signál a tak jsem odpojil monitor od napájení a zůstal mi připojený jen HDMI, který vedl do PC když jsem odpojil anténu a pak jí chtěl připojit mezi anténou a kabelem zajiskřilo - základní deska monitoru zase spálená. Byl jsem v šoku a naštvaný proč se to zase stalo.

Takže se ptám jestli je možné, když mám na RD anténu na střeše, ze které vede kabel do primitivního rozbočovače ve stěně kabel který rozděluje signál na dvě větve - jednu přímo do mého pokoje a druhá do dalšího rozbočovače, kde se dělí na 3 TV - 2 tv mají set-top box ( staré TESLA TV ) a jedna je nová LCD se zabudovaným DVB-T přijímačem.

Anténa nikde po cestě ani žádný rozbočovač není aktivně napájen, jedině co pracuje se signálem jsou set-top boxy.

Proto je nějaká možnost, jak tomu předejít? Existuje nějaká pojístka, která by tomu probití zabránila nebo se spálila aby mi zase nevyhořela TV? Děje se to jen na tom novém monitoru s TV tunerem, jinde vše jede oka bez problému.

Případně jestli by mi někdo neporadil součástky jak bych mohl udělat nové rozvody od antény kde bych anténu připojil hned na půdě na rozbočovač, kde by z rozbočovače pak mohly být napojené 4 TV?

Díky za případné rady, snad jsem to napsal nějak srozumitelně, kdyby ne rád doplním dotazy směřované k této problematice.

Prosím také o shovívavost - neznám všechny odborné termíny touto problematikou se nezabývám a rozvody v RD jsou 15 let staré.

Předmět Autor Datum
V set-top boxu vypnout funkci napájení antény.Tuším že tam teče 5V.To by mohlo dělat problém.
strejda frnk 19.01.2014 16:34
strejda frnk
tohle se řeší poměrně špatně neodborníkovi. Ono stačí aby ty TV byly nápájené 1. Z jiné fáze 2. Aby…
paul 19.01.2014 16:46
paul
Takže galvanický oddělovač by mohl stačit?
TomasPakosta 19.01.2014 19:22
TomasPakosta
jo , ale raději všude
paul 19.01.2014 19:43
paul
Všude je myšleno k všem TV?
TomasPakosta 19.01.2014 20:21
TomasPakosta
ano, nestojí to tolik aby se tím nedalo osadit vše, jednak nevíš který TV to dělá a za 2 kdyžjeden n…
paul 20.01.2014 11:49
paul
jsem zvědav jestli tazatel písne jak dopadl..
paul 22.01.2014 09:26
paul
Oddělovače mám, teď čekám na opravený monitor ;) poslední
TomasPakosta 23.01.2014 10:54
TomasPakosta

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru