Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dá se poštelovat volnoběh(snížit)?

Zdravím, dá se u 1.9 TDI 81kw (seat toledo 1 r.v 97) poštelovat nějak ručně doma volnoběh? Mám ho tam na 1100ot. což se mi zdá dost ostatní to mají kolem 950 a tak. Jen nevím jak se to šteluje, rád bych si to udělal doma at nemusím do servisu pokud to bude jednoduché.
Popřípadě čemu vadí vysoký volnoběh ?

Díky moc za odpověd.

Předmět Autor Datum
Vysoký volnoběh má určitě vliv na spotřebu. Já měl na Otávce občas problém, že volnoběh se zaseknul…
Prasak 10.01.2014 15:26
Prasak
Aha, doufal jsem že to bude aspon trochu podobné jak u fichtla s karburátorem :D s tím že bych měl v…
Bargoner 10.01.2014 16:21
Bargoner
Pokud ti svítí kontrolka ABS, nebude chyba v řídící jednotce, ale v tom, že ti při výměně poškodili…
Prasak 10.01.2014 16:30
Prasak
prý se to tak udělá když se mění právě ty brzdy a neodpojí se baterka, potom to svítí. Svítí mě práv…
Bargoner 10.01.2014 16:36
Bargoner
Skutečnost zjistíš až po napojení na VAG. poslední
Prasak 10.01.2014 17:40
Prasak

Vysoký volnoběh má určitě vliv na spotřebu.
Já měl na Otávce občas problém, že volnoběh se zaseknul na nějakých 1300 ot. a nechtěl dolů. A nejen že byl vyšší volnoběh, ale dávkovalo to benzín i při jízdě z kopce, takže brzdit motorem mělo menší efektivitu, celkově stoupla spotřeba. Vzniklo to tehdy, když jsem motor nepříjemně podusil, třeba při zpátečce, kdy to téměř chcíplo.
Kupodivu stačilo jen dojet do servisu a jen nechat vyčíst a vymazat chyby z řídící jednotky. Stálo to asi dvě stovky na ruku.
Takže vyšší otáčky můžou mít nějakou příčinu. Z domu to asi nenastavíš, tohle všechno obstarává řídící jednotka.

Aha, doufal jsem že to bude aspon trochu podobné jak u fichtla s karburátorem :D s tím že bych měl vyžší spotřebu celkově to asi vliv nemá jezdim za 4-5 l svižnou jízdou, ale občas to je naobtíž když potřebuju více přibrzdit a nechci podřadit tak už kolem těch 1100-1200 to tlačí plyn :/
Stejně musím na VAG protože mi svítí kontrolka ABS po výměne brzd a to se prý musí odstranit chyba někde v té řidici jednotce. Tak se jich tam nato optám. Pokud říkáš že cca 200kč tak to je paráda :) Jen zjistit kde to maj.

Pokud ti svítí kontrolka ABS, nebude chyba v řídící jednotce, ale v tom, že ti při výměně poškodili čidlo. Stojí asi litr a pak se to samozřejmě musí napíchnout na VAG a vymazat chyby. Též mi svítila kontrolka ABS a bylo to právě to čidlo. Řídící jednotka se sama nezblbne a nerozsvítí kontrolku jen tak z plezíru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru