Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se septikem(žumpou)

Ahoj všem.
Potřeboval bych poradit. V septiku se mi nechtějí množit bakterie a tím pádem mám pořád na hladině "kožich" z exkrementů. Dávám tam pravidelně Bioenzym (bio P-1) ale nic se neděje, zkoušel jsem i přípravek (bohužel nevím jak se jmenuje) aplikoval se v malých kalíšcích 2x těsně za sebou a pak co 1-2 měsíce.
Mám obavy se mi neucpal odtok. Co chvíli se to musí vybírat takže ty přípravky moc účinné nejsou.
Pravda, mám na septik napojen i na koupelnu nejen na wc a na kuchyni, takže mycí přípravky se tam dostávají také a tím zabijí i bakterie.
Nezná někdo způsob jak se tohoto problému zbavit?
Popřípadě přípravek, který by efektivněji působil?
Děkuji moc
Michal

Předmět Autor Datum
Možná jste si odpověděl sám, že vám něco septik desinfikuje a k vyhnívání nedochází. V době moderníc… poslední
náhodný 10.01.2014 10:07
náhodný

Možná jste si odpověděl sám, že vám něco septik desinfikuje a k vyhnívání nedochází. V době moderních čisticích prostředků a automatických praček a myček nádobí se nepere jenom v jádrovém mýdle a nádobí nemeje pískem na nádobí a vlasy se po umytí nesmývají měkkou dešťovou vodou s octem, aby se leskly.
Zkuste se podívat, jaké čisticí prostředky používáte, zvláště na mytí WC, koupelny (fixinela, savo a podobné přípravky), přečtěte si návod a složení a uvažujte dál. Také některé oleje vylévané do odpadu, vyměšování nestrávených tuků z náhražek másla mohou na hladině tvořit olejovou a mastnou vrstvu, která zabraňuje vyhnívání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru