Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plot drevena vypln - nereznouci srouby?

fakt? se musim podivat, mam s tim na chalupe smontovany kde co, hlavne celou detskou prolezacku a tohohle jsem si nevsiml, ale ja to zas tolik neresim. vzhledem k tomu, ze se zinkovani dela jako antikorozni ochrana, muze to mit asi dve priciny (podle me)
1) koroze zinku vlivem prumyslovych exhalaci - pac morska voda u nas asi nepripada v uvahu ("Běžnou venkovní atmosférou je zinek napadán nepatrně, ale průmyslové exhaláty nebo např. mořská voda jej značně korodují.")
2) usazovani smyvane spiny vlivem naruseni proudnic stekajici vody - tim ze je tam dira, v ni rozdilny material, navic s krizovou prohlubni uprostred, dira ma casto nejake ty otrepy (treba velmi male), hlava muze byt lehce nad/pod povrchem atd. dojde zcela jiste k zakriveni proudnic a lokalnimu snizeni rychlosti stekajici vody pod dirou a tim padem k vetsimu usazovani smyvane spiny. Je to takova mikrohydraulicka fineska a cize hydraulika a modelovani proudeni vody je muj obor, tak nejak me to automaticky naskocilo jako mozna pricina. To by pak bylo asi v kazdem pripade, at se sroubem zlutym, ci jakymkoliv jinym. Teto teorii by mohl nahravat i fakt, ze rikas, ze se to deje i po pretreni sroubu, cili pak uz se da púredpokladat, ze je to jen vec fyzikalni a ne chemicka. Ale muzu se samozrejme mylit.

NEJAKA DALSI RESENI:
pokud to tedy mam byt hogo fogo pincliš a pokud ty vodorovne late na ktere se upevnuji planky (pokud ten plot vubec takhle vypada) jsou drevene, tak by se to dalo treba i lepit (pripadne v kombinaci s temi mosaznymi hrebicky). A nebo v drevenych plankach udelat u kazde hlavy sukovnikem melkou jamku, koupit drevenou tycku, narezat kolacky a tim to prekryt a zalepit. Pak zabrousit, pretrit a srouby jsou uplne fuc. Takhle by to vypadalo jako suky a nebo se prodavaji zaslepky profi co maji leta prubezna, pak to je vicemene neviditelne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny