Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zazdění díry ve zdi

...to musíte sehnat hřebíky, hmoždinky, šroubovací háčky, vázací drát, kladivo, výdiový vrták, fanku, malířskou štětku, sádru, špachtli, pytlovanou omítku, štuk, zednickou lžíci, fartáč, kousky suchých cihel, vrtačku, míchadlo na maltu, kbelík, nejlíp dva... No, pan Lorenc by ještě poradil něco dalšího.
1)vyvrtat pár děr pro hmoždinky, do nich zašroubovat háčky tak, aby nečuměly nad fasádu, vázacím drátem upevnit trubky po těch blbých elektrikářích, do těch našroubovanejch háčků, kusem papírového pytle od omítky překrýt kabely, které ve zdi /nevím proč/ nejsou chráněny trubkou.
2) štětkou vydatně postříkat cihly, ve fance rozmíchat sádru a trubky v místě drátů připevnit sádrovými mústky tak, aby byly o cca 1,5cm nižší, než fasáda. Nechat zatvrdnout.
3) do vrtačky upnout míchadlo a ve kbelíku rozmíchat polosuchou maltu. Opět navlhčit cihly, omítku nabrat na fartáč a zednickou lžící nahodit, případně napatlat, do díry tak, aby povrch byl cca 2-3mm pod fasádu. Do velkých děr naházet trochu omítky a doplnit kusy cihel, po chvíli pokračovat (vono to dřív uschne). Nechat zaschnout asi do druhého dne.
4) vyhodit zbytek malty z kbelíku a protože jsme to neudělali dřív, ztvrdla a půjde to blbě. Ve kbelíku zrozmíchat trochu štuku (konzistence asi jako tužší krupicová kaše - nezaměnit!) a nanést nízkou podélnou hromádku na fartáč. Fartáč přiložit ve vodorovné poloze delší stranou k dolní hraně díry, naklonit směrem ke zdi arozmáznout štuk po naší pýše - omítce. Pakliže je celá díra zaplácaná do úrovně okolní omítky, přiložíme na štuk fartáč celou pracovní plochou a krouživými pohyby, zapřípadného navlhčení štětkou, zarovnáme povrch tak,aby se co nejvíce podobal okolí.
5) po zatvrdnutí opatříme nátěrem tak, jak je provedeno okolí.
:))
Jo, blondýna, takže: Sádra! Vždycky kupujte šedivou stavební, bílá sochařská je k ničemu, protože rychle tvrdne. Sádra se rozmíchává tak, že do čisté fanky natočíme cca 1,5cm vody a do ní postupně přisypáváme sádru tak, aby byla vlhká a kousek nad hladinou. Když už sádra neabsorbuje vodu, zamícháme špachtlí a dosypeme trochu sádry tak, aby hustota byla jako krém na potahování dortu. MÍCHÁME JEN KRÁTCE, protože pak začne sádra rychle a nenávratně tvrdnout - naředit už na rozdíl od krému nejde ani rumem. Další várku dáváme zase do prázdné a čisté fanky. Fanku nakonec vyhodíme, protože jsme ji zapomněli vyčistit a pak to jde blbě. Nevyhazujeme pouze fanku půjčenou, nebo gumovou. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny