Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace Soklu

Dobry den, mam dotaz. Uz minuli rok jsem provedl izolaci soklu pomoci sanacni omitky. Na jare se chystam tuto cast zateplit pomoci rostu s Cetris desek a vlozenim Izoveru UNI jko zateplovaci vatu. Ma otazka zni? Za prve: Musi byt vata v prostoru rostu ze vnitr konstrukce vlozena na doraz od soklu domu k Cetris desce nebo ma byt volna trebas s centimetrovou vuli ci mezerou? Za druhe: Udelat na Cetris desce dole nejake otvory na prisavani vzduchu a na hore budto okapnicku nebo vydechove otvory? Nebo se to nedela kvuli studenemu vzduchu v zime, ale kam me potom jdou pary ze sanacni omitky? Moc dekuji za rady! Vim ze by bylo lepsi sanacni omitku obouchat a zateplit pres odvetrany sokl ale bohuzel vse melo dopadnout jinak a uz jsou v tom penize.

Předmět Autor Datum
pospa, "Uz minuli rok jsem provedl izolaci soklu pomoci sanacni omitky" toto není žádná izolace, jen…
milan.cukrar 06.01.2014 10:14
milan.cukrar
Dekuji vam za radu, ano, mate pravdu myslel jsem tim sanaci soklu.-). Dale jeste tedy na talirovou h…
pospa65 06.01.2014 10:56
pospa65
Isover UNI určitě NE talířovou hmoždinkou. Umístit pod rošt, který bude držet cetris. Počet a veliko…
milan.cukrar 06.01.2014 11:12
milan.cukrar
Tak ze jak tam potom ten Isover bude drzet kdyz mezi mezi Isoverem a Cetrisem musi byt mezera plus m…
pospa65 06.01.2014 13:31
pospa65
Vlhkost v domě a vlhkost ve zdivu je nebe a dudy. Jak bude držet izolace, to závisí od toho, jak bud…
milan.cukrar 06.01.2014 13:55
milan.cukrar
zatepleni-provetrane-fasady video je v odkazu v pravo na hore, ono je to trochu komplikovanejsi. Nad… poslední
pospa65 06.01.2014 14:31
pospa65

pospa,
"Uz minuli rok jsem provedl izolaci soklu pomoci sanacni omitky" toto není žádná izolace, jen oprava omítky.
Zateplování vlhké stěny je nežádoucí.
Zateplit vatou UNI, přitisknout ke zdi, pak odvětrávací mezera 3-4cm, obklad Cetris. Jak provedete odvětrání, je jen na šikovnosti a místních podmínkách.

Dekuji vam za radu, ano, mate pravdu myslel jsem tim sanaci soklu.-). Dale jeste tedy na talirovou hmozdinku pridelat az ke zdi vatu a pak za ni nechat 3-4 cm otvor a pak nasledne cetris desku,tak jste to myslel? Jinak odvetrani je asi nutne tedy, pouziji ze spoda zhruba 5 nasavacich kolecek na 7 metru delky a z vrchu sokl prelozim okapnickou nebo zase kolecky na hore, muze byt? Dekuji

Isover UNI určitě NE talířovou hmoždinkou.
Umístit pod rošt, který bude držet cetris. Počet a velikost koleček (jak velkých?), nemůžu určit bez podrobností. vy víte jak velká to je plocha. Na metr 1x mřížka 50mm dole a jedna nahoře. Ale copak já vím, jak hodně je třeba odvětrat? Víte množství vlhkosti?

Tak ze jak tam potom ten Isover bude drzet kdyz mezi mezi Isoverem a Cetrisem musi byt mezera plus minus 3 az 4 cm? To jen prilozim ke zdivu? Vlhkost v dome bez vetrani v zime kolem 69 % z obcasnym vetranim 57 az 63%. Rikam, uz 2 roky sokl asi funguje jak ma ale chladnou me rohy kde se srazi vlhkost ze vnitr domu. No, dival jsem se jak se pracuje s Isoverem UNI a v instruktaznim videu kotvi desky talirovou hmozdinou z ocelovym trnem. Tak jaky je spravny postup uchyceni, nevim mozna se to tyka casti fasadni? Delka soklu je 7 metru a vyska bude 600 mm. Videl bych to tak po metru od sebe vetraci mrizkova kolecka o velikosti 5 cm a na hore okapnicka ktera bude zhruba 1 cm nad rostem aby to dychalo.

Vlhkost v domě a vlhkost ve zdivu je nebe a dudy.
Jak bude držet izolace, to závisí od toho, jak bude vypadat celá konstrukce systému.
Můžete mi, prosím, dát odkaz na video, kde je UNI kotveno jen hmoždinkami? Kovový trn je silný tepelný most. Jak silnou izolaci hodláte použít? Klidně jí můžete přilepit cementovým lepidlem, podobně jako fasádní desky.

Jaká izolace bude nad UNIčkem? Nad soklem?

zatepleni-provetrane-fasady video je v odkazu v pravo na hore, ono je to trochu komplikovanejsi. Nad cast soklu prijde zatepleni 10 nebo spise 12 cm EPS 100 Penogrey. Tez me to napadlo udelat proste konstrukci kde bude vata jen vsazena ci prilepena s naslednym konstrukcnim odskokem 3 cm a pak Cetris, uvidime mozna ji prilepim pomoci buchet ale mam obavy abych tim lepidlem netlumil funkci difuse par ze soklu. Pod soklem kde je vodorovna izolace 20 cm pod urovni venkovnoho terenu bude jeste provedeno odvetrani casti cihel ktere jsou v zemi pomoci nopove folie a dren. trubky. Musim to udelat pro to ze dum ze vnitr je vice utopen do zeme nez z venku, tim padem me do 10 cm vnitrniho zdiva tlaci hlina a sterk z venku. Izolace soklu bude mit stejnou tloustku jako izolace fasady tak ze v prumeru 12 cm. Nebo je tu druha moznost zateplit jen rohove casti soklu xps a prez nej udelat jen odvetrany Cetris sokl bez pomoci vaty. Protoze prostredni cast celni soklu vubec neprmrza. Zasilam foto zhruba 3 roky stare. Jedna se me jen o celni cast domu kde je sedy sokl ktery po sanaci stejne rozmery.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru