Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nestabilni rc vrtulnik

Dobrý den,
Jsem vlastníkem vrtulníku MJX F645, který je určený zejména pro venkovní létání(na délku měří cca 60 cm, 4kanal, 1 rotor). Jsem opravdu začátečník, absolvoval jsem s ním asi 6 nebo 7 letů a dalo by se říct, že v podstatě při každém letu jsem na něm něco rozflákal, i když tak v polovině případů mám pocit že to nebyla vůbec moje chyba. Občas se mi stává, že když vrtulník nakloním více dopředu s kombinaci s naklonem do boku, tak se vrtulnik splasi a v tu chvíli jak kdyby se gyro zbláznilo a považovalo ten náklon za rovinu a vrtulník letí střemhlav dolů. Moje reakce na to bývá plyn na max aby letěl nahoru, maximální náklon vzad a snazim se ho stabilizovat, nicméně odezva v podstatě žádná a spíš se to ještě zhorší...nekdy vrtulnik jeste dostane rozum tak to stihnu vybrat a nic se nestane, ale pak se kymaci dopredu dozadu jak splasenej a uklidni se treba po peti vterinach nebo ho radeji pustim k zemi treba z dvou metru cimz sem nedavno ulomil lyzi...kupoval jsem ho u rckinga za 3.3 tisic, takze by to nemela byt zadna levna nalodobenina. Letam pouze na otevrenych rozsahlych loukach, nebo fotbalovym hristi za bezvetri. Pocital jsem s tim ze se s nim obcas vysekam a ze jeho cena nebyla konecna, ale je to takova ,,stresujici zabava" kdy porad tak trochu cekam kdy me vrtulnik prestane poslouchat. Navic kdyz vrtulnik leti tak je tak trochu naklonen na stranu, i presto ze ho zapinam a vzlitam(ke vzletu musim hodne pouzivat 4 kanal) z bezecke drahy, ktera by mela byt rovna jako pravitko. Jak se vsude pise ze je extra stabilni a odolny tak se mi zda ze tech slov moc nedostava;). Muzete mi nekdo poradit co s tim, ci jestli to mam donest do servisu kde by mi to seridily popr opravili?

Předmět Autor Datum
Na tom vrtulníku se dá nastavovat citlivost ovládání a to elektronicky i mechanicky přímo na servech…
lesov 30.12.2013 18:40
lesov
Nechci Vás nějak podceňovat, ale začínat létání s jednorotorem je docela riziko a odvaha vyhodit za…
iconek 30.12.2013 20:53
iconek
RC vrtulníček nemusí být jen hračka :-) watch
Uroboros 30.12.2013 21:02
Uroboros
Tak to už je "jiné kafe " :-):puff:
iconek 30.12.2013 21:42
iconek
No, a až to dozraje, tak to v letu na zádech tím samým strojem posekají:-)
jirka44 30.12.2013 21:51
jirka44
To sekání jsem zkusil a moc to nevyšlo.:-) poslední
vitas 02.01.2014 17:34
vitas

Na tom vrtulníku se dá nastavovat citlivost ovládání a to elektronicky i mechanicky přímo na servech.
Vrtulník se neovládá lehce a žádný učený z nebe nespad, takže s citem.
Mě by asi 10 min. hraní nestačilo a jak to, že byl tak drahej?
PS. Zkus nějaké modelářské fórum. Údajně se lehce ovládá a gyroskop má paměť. To ale nevím, co je. :-)

Nechci Vás nějak podceňovat, ale začínat létání s jednorotorem je docela riziko a odvaha vyhodit za pár minut pár tisíc korun (nehledě na to, že jste vrtulník koupil poněkud draze).

Začněte trénovat na koaxiálu (dvourotor).Zkraje ideální nějaký střední a trénovat v místnosti.Potom zkoušet venku vzlétat a přistávat (ideálně za pomoci tréningového kříže).
Koaxiál je ideální na osahání si létání a je docela blbuvzdorný a stabilní.A hlavně pomalejší.

U jednorotoru to je už něco jiného, vrtulník je sakra rychlý a sebemenší zaváhání končí nehodou (a následným počítáním škod).Gyroskop většinou nepomůže.Ten zasáhne maximálné při menším vánku vzduchu.Let ovlivňuje minimálně.Před letem je ideální zkalibrovat serva a nastavit vysílač.

A co se týče značky, doporučuji sáhnout po kvalitních výrobcích (Walkera a pod.)

Sám vlastním momentálně 4 koaxiály od kapesní velikosti až po 90ti centimetrový kus hliníku a jeden jednorotor Walkery creaty (nepočítám, kolik jsem jich během tréningu rozflákal) .S jednorotorem si opravdu zalétám jen občas a opatrně, víc se vyblbnu s kolaxiálem.Nehledě na to, ža Walkera stála 9000 a to by opravdu rozbolelo, kdybych ji někde rozmáznul :-) .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru