Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezrámové zasklení

Může mi někdo poradit, jak se bezrámově zasklívá? Mám přístup k levnému izolačnímu dvojsklu a chtěl bych přesklít celou verandu - vytvořit něco jako zimní zahradu. Ovšem nevím jak na to. Viděl už sem to mnohokrát, ale nikdy jsem nezkoumal, jak je to udělané. Existuje na to nějaký zazdívací podkladový profil? Nebo dát třeba pod sklo jen gumu a z obou stran zatmelit a zalištovat? Z energetického hlediska je mi to ukradené, takže nějaké tepelné mosty atd neřešim. Místnost je neyvtápěná a nyní otevřená. Okna tam ale nechci. Díky
Představpval bych si to nějak takto:
[http://www.nazeleno.cz/Files/FckGallery/stavime_du m_3.zip/obr8b.jpg]
Nyní je tam místo skel díra.

Předmět Autor Datum
Távidím Ti takový zdroj ;-). Já bych opatřil stavební otvor libovolnými profily, které jsou bezúdržb…
mirektatra 29.12.2013 19:04
mirektatra
Inspirativní diskuze je na tzb, 105664-bezramova-okna Stejně je na okrajích skel vnitřní rámeček, ta… poslední
kejki 29.12.2013 21:48
kejki

Távidím Ti takový zdroj ;-). Já bych opatřil stavební otvor libovolnými profily, které jsou bezúdržbové a dostatečně pevné, aby udržely sklo, připevnil je spolehlivě ke stavební konstrukci a na ně přilepil zmíněná skla lepidlem na autoskla. jako montážní pomůcku a případně další mechanické zajištění, bych namontoval nějaké nerušivé příchytky... Lepidlo na autoskla drží jak tchýně na zábradlí a umožňuje dilataci materiálů.

Inspirativní diskuze je na tzb, 105664-bezramova-okna Stejně je na okrajích skel vnitřní rámeček, takže použití lišt a obvodové pryže pro roznesení váhy je vhodné. U plastových oken se počítá s možností zatečení vody přes gumu a jsou tam odvodňovací drážky, ano i u pevných zasklení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru