Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zkušenosti s vysoušečem bot?

zdravím, kdysi jak jsem byl v rakusku v penzionu v alpach, vyfotil sem si co tam měli v garaži sušak na boty, uplně jednoduchej udělany z měděnej trubky, pozahybany ruzně a napojeny na topení z radiatora
[7vy9G.th.jpg]

otázka je, jestli někdo něco takového má, využívá, zná,....ja sem to tzv viděl a zkoušel 2dny tak nemohu dělat závěry......tak nevím jestli je to jen trubka a na to natahnu botu na celou noc tak jestli ráno bude sucha? Když dám botu na klasický radiator (topeni) tak ráno sucha je, pač to přehřeje podložku boty a pak to stoupá vzhuru. Když ale navleču botu (špičkou dolu nebo nahoru) a tam bude proudit teplo nevím jestli se mě to vysuší?
vím že jsou elektrické tryskové s dírama, tam to třeba fučí luft a za 3hodky bota sucha...ale tady kde je stala teplota a jen je trubka tepla.....vysuší to?

topenář by mi to aji sesmolil, ale nejdříve se zeptám na možné vaše názory

děkuji

Předmět Autor Datum
Vodní pára je lehčí než vzduch, takže by to mělo fungovat.
kejki 04.12.2013 22:38
kejki
taky si myslím jinak by to asi nevyraběli, jde mi o to aby to pak nebylo že tzv suche a přitom to bu…
rotorod 04.12.2013 23:45
rotorod
Tvé obavy jsou na místě. Samozřejmě jakýkoliv zdroj tepla bude mít vysoušecí účinek, ale pokud bude…
Zerozero 04.12.2013 23:56
Zerozero
no právě....vlhké teplé prostředí - to je to spravne slovo:-) V novostavbě nemáme radiátory, jen pod… poslední
rotorod 05.12.2013 00:03
rotorod

Tvé obavy jsou na místě. Samozřejmě jakýkoliv zdroj tepla bude mít vysoušecí účinek, ale pokud bude bota otevřenou částí dolů, ohřátý vzduch s párou se bude převážně držet nahoře a jen stěží botu opouštět. Mnohem účinnější, jak píšeš, je prohřát botu od spodu, normálně postavenou na podrážku. Pára může volně vystupovat ven. Tamto je řešení vcelku úsporné na prostor a tvoří zároveň něco jako botník. Ale účinnost velká nebude. Spíš se v botě vytvoří vlhké teplé prostředí, vhodné pro rozvoj mikroorganismů.

no právě....vlhké teplé prostředí - to je to spravne slovo:-) V novostavbě nemáme radiátory, jen podlahové tak proto se ptam, topenař by mi to vyrobil, ale... ted na baraku klasicke topeni máme a sušimě boty hlavně děckam (předškolní,)každou noc to tam postavíme a rano to mají jako z pod peřiny teplučke a hlavně suche, bo jako děcka voda nevoda, snih nesnih.....tak jsem myslel nějaky vysoušeč na boty

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru