Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíječka akumulátorů ke šroubováku nenabíjí

Sdělení pro majitele akunářadí, kterým podala ruku nabíječka akumulátorů. V sauně jsem dnes slyšel rozhovor dvou odborníků na téma "jak nabíjet akumulátory, když jejich nabíječka přestala nabíjet". Jeden říkal, že 18 v akumulátory nabíjí bez problému normální nabíječkou na autobaterii, která mu při nabíjení údajně ukazuje napětí 14,7 V. Za hodinu prý je akumulátor nabitý, aniž by se poškodil on nebo nabíječka. Mezi stavem nabítí původní nabíječkou a tímto způsobem neshledával žádný rozdíl (výdrž, krouticí moment)

Při návratu ze sauny, když jsem uklízel Šemíka do garáže jsem si schválně vzal do bytu nabíječku (takovou tu z doby temna) a hodinu jsem aku k vrtačce nabíjel. (ještě že jsem to nestačil vyhodit...)

Po odpojení a vložení do akuvrtačky jela vrtačka jako čert. Zkusil jsem nabít ještě jeden aku (mam celkem 3) a ejhle brejle, výsledek jako u prvního.

Pokud někoho z vás potkala stejná lapálie, než to vyhodíte, dejte akumulátorům podobným způsobem ještě jednu šanci..

Moje slohové cvičení neberte jako námět k diskuzi, (ja z elektřiny znám jen Ohmův zákon a z praxe vím že, elektřina brní) ale jako možnost nahradit poškozenou nabíječku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny