Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik vážilo 222 g špaget z tvrdé pšenice po uvaření v osolené vodě, pokud var trval 8 minut?

Není to problém vypočítat, ale neuvedl jsi množství soli a nadmořskou výšku hrnce. Jak jistě víš, na nadmořské výšce záleží bod varu. Rovněž uvedení tvrdé je vágní. Sděl prosím, stupeň tvrdosti podle normy ČSN EN ISO 6506-1 podle Brinella. Samotné organoleptické vlastnosti této obiloviny mohou mít vliv na nasákavost a tím i váhu dané porce.
Zaměř se i na kvalitu a složení samotné vody. Existuje řada komerčně dodávaných mobilních fotometrů, které společně se specializovanými sety chemikálií umožňují s dostatečnou přesností a citlivostí stanovit většinu požadovaných ukazatelů kvality pitné vody přímo v terénu. Jedním z těchto přístrojů je fotometr PF-11 fy Macherey-Nagel, který můžeš s příslušnými sety z řady Visocolor využívat pro stanovení většiny kationtů a aniontů podle tab.1-3. Výjimku tvoří Be a Hg, které jsou v požadovaných limitech stanovitelné speciálními spektrofotometrickými metodami (např. atomovou absorpční spektroskopií) :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny