Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tekoucí voda v topení

Dobrý den,prosím o radu. Nevím jak to popsat,tak to tu budu psát jak ťulpas.Bydlím v panelovém bytě a v koupelně nám vedou dvě silné trubky,které jsou stále teplé,pokud se v podstatě topí. Jde o to,že od pátku je slyšet,jakoby tam malým pramínkem tekla voda.Neustále a bez zastavení. Mám si z toho dělat starosti?.Bydlím v přízemí a nevím jestli to slyší i nájemníci nademnou. Nějaké rady,nebo je to normálka??

Předmět Autor Datum
Zkus to odvzdušnit
Matyas xl 10.11.2013 20:31
Matyas xl
Heh, no tak to asi nevim jak. Já jsem jen nájemník a to jsou jen obyč trubky bez nějakých ventilů. T…
mapi 10.11.2013 20:33
mapi
Obráceně - voda je těžší než vzduch, ten tedy stoupá vzhůru a měl by to odvzdušnit nájemník/správce…
mirektatra 10.11.2013 21:43
mirektatra
Ono moze byt ze to curka u nejakeho suseda do radiatora, ktory mal pri plneni sustavy zavrety ventil…
MM.. 10.11.2013 22:18
MM..
vypada to ze ten moj uz docurkal, hreje sice len nejak divne len polovica u ventilu, ale serem na to
MM.. 10.11.2013 22:32
MM..
Tito kokoti si do zadku nestrkali asi nic, protože celý systém má být vyspádovaný tak, aby v klidové…
mirektatra 11.11.2013 07:32
mirektatra
Tak nech sem ten dementny stvoritel to teraz pride riesit, jak chces zaistit aby nutne boli pri napu…
MM.. 11.11.2013 11:32
MM..
Keby dali na kazdy radiator odvzdusnovak za 1euro tak by nebol ziaden problem Jeden problém by to v…
Moas 11.11.2013 11:44
Moas
To stejne musi spravca priebezne kontrolovat, a ked sa to vypne tak pride a dopusti a zapne. Ale asp…
MM.. 11.11.2013 11:46
MM..
Bude to furt na hovno, protože řešením je zastavení oběhového čerpadla (aby proudící voda přestala s… poslední
mirektatra 11.11.2013 20:01
mirektatra

Ono moze byt ze to curka u nejakeho suseda do radiatora, ktory mal pri plneni sustavy zavrety ventil radiatora. On si musi nejak odvzdusnit radiator alebo ho nechat naplno dlhsi cas mozno sa ten vzduch dostane potom na najvyssie poschodie kde je na radiatore normalny odvzdusnovak.

Toto serie momentalne aj mna ptz mi curka jeden moj radiator neviem ktory ko**t zas vypustal system a kedy, ale evidentne ho napustil jak ko**t ked boli zavrete ventily.

Ma niekto skusenosti dostane sa ten vzdych spetne cez ventil, ked je radiator vpodstate tyeraz vzduchova bublina v naplnenom systeme? Alebo mam uvolnit spoj u ventilu a nechat to vysicat? (odvzdusnovak samozrejme neni lebo 3.poschodie z 5. a ko**ti pri stavani nedavali odvzdusnovaky na vsetky radiatory, len na najvyssie, lebo mozno 1euro usetrili a strkali si ho potom do zadku :)

Tito kokoti si do zadku nestrkali asi nic, protože celý systém má být vyspádovaný tak, aby v klidovém stavu, tedy bez proudění vody, vzduch vystoupal postupně až do nejvyššího místa a tam odvzdušňovák dali. Musí se to dělat v klidu proto, aby proud vody nestrhával bublinu plynu ve zpátečce do nižšího místa, odkud ji nelze vypustit. Takže kokot rozhodně není stvořitel, ale spíš uživatel a provozovatel.
S pozdravem:"Seru na kokoty" :-P

Tak nech sem ten dementny stvoritel to teraz pride riesit, jak chces zaistit aby nutne boli pri napustani systemu vsetci majitelia bytov pritomni a otvorili ventily na max? Ked sa mu to podari zorganizovat dam mu nobelovku :)
Keby dali na kazdy radiator odvzdusnovak za 1euro tak by nebol ziaden problem mal by som to za 20sekund vyriesene. Mimochodom curka to furt.

Moja otazka smerovala k tomu ze ci vobec moze bublina prejst spetne cez termostaticky ventil, ten sa otvara typicky len velmi malo, a v systeme v prevadzke je tlak vody aj na vrchnom potrubi a tlaci vodu do radiatora. T.j. hlavne ma zaujima ci prejde vzduch spetne cez taky ventil? Lebo ak nie tak budem muset nejak povolit potrubie, a stvoritel bol ko*t :) Nechapem preco ma furt nejaky dement stvoritel potrebu setrit na tych najlacnejsich a najdolezitejsich veciach

Keby dali na kazdy radiator odvzdusnovak za 1euro tak by nebol ziaden problem

Jeden problém by to vyřešilo a další zavedlo - v situaci, kdy si pár jednotek odvzdušní, poklesne hladina tlaku v otopné soustavě, což může vést až k odpojení od zdroje tepla (za předpokladu, že tam je automatika). Určitě se to dá řešit nějakým automatickým dopouštěním otopné vody do systému, aby byl udržovaný tlak - to už ale nestojí 1 Euro.

Bude to furt na hovno, protože řešením je zastavení oběhového čerpadla (aby proudící voda přestala strhávat plynovou bublinu do zpátečky), posečkání na to, až bublina vystoupá do nejvyššího poschodí a tam ji odvzdušnit. Jiným řešením je instalace automatické úpravny vody s odplynovacím zařízením, které postupně uvolní veškeré plynné složky z teplovodního systému (na pryncipu uvolnění tlaku v lahvi se sodovkou) a doplňuje systém automaticky. Stojí myslím od 130ti tisíc :-(. Máte správce ne? Tak ať to řeší :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru