Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem porucha práčky ARDO, škrípavý zvuk pri vypúšťaní

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Máme pračku Ardo. Funguje, len pri vypúšťaní vody vydáva strašný zvuk. Ako škrípanie, vŕtanie... Vyčistili sme hadicu, filter. Pozeral som čerpadlo, vyzerá v poriadku, čisté (http://www.elektronixshop.sk/produkty/detail/cerpa dlo-ardo-bez-filtra-262.html). Viete mi poradiť, kde by mohla byť chyba? Mohlo by to byť čerpadlo?
Za rady vopred ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čerpadlo může být na pohled čisté a nedrhnout, přesto již bude vychozené a při otáčkách, které má, v…
Moas 09.11.2013 20:41
Moas
Má 10 rokov , až na ten zvuk ,šlape docela dobre je ju škoda vyhodiť i keď svoje si už odslúžila.Chc…
raptors38 09.11.2013 23:46
raptors38
tak pokud zamýšlíš tam dát nové, není nic jednodužšího než to staré z pračky demontovat, ykusit přip…
paul 10.11.2013 09:36
paul
Takhle se to zkouší, ale asi by to nemělo běžet dlouho. Prý je to vodou nějak chlazené.
Nol 10.11.2013 10:06
Nol
Tenhle typ čerpadla je vyčerpávanou vodou "mazaný" - rotor chodí v té vodě a stator s magnetickými p…
mirektatra 10.11.2013 10:41
mirektatra
už som ho demontoval , ako vravíte uplne jednoduchá zaležitosť , zajtra pôjdem kúpiť nové (12€),keď… poslední
raptors38 10.11.2013 12:40
raptors38

Čerpadlo může být na pohled čisté a nedrhnout, přesto již bude vychozené a při otáčkách, které má, velmi nepříjemné zvuky vyluzující.
Jak je pračka (a tedy i čerpadlo) stará? Jestli už má za sebou třeba pětiletku dřiny, čerpadlo bych si i troufnul koupit, i kdyby to nebylo ono, tak při dnešní kvalitě odejde to staré velmi brzo.

Má 10 rokov , až na ten zvuk ,šlape docela dobre je ju škoda vyhodiť i keď svoje si už odslúžila.Chcem sa len uistiť , či ta chyba je v čerpadle, a ak je to vysoko pravdepodobné , tých 10-12€ by som do nej ešte investoval, čo sa mi zdá prijatelné ak by mala slúžiť ešte 1-2 roky.
Z toho všetkého vyplíva , že vypúšťacie čerpadlo je s vysokou pravdepodobnosťou (85+%)problém , ktorý ten zvuk spôsobuje?

Tenhle typ čerpadla je vyčerpávanou vodou "mazaný" - rotor chodí v té vodě a stator s magnetickými póly je připevněn vně plastového obalu čerpadla. Protože je pouze dvoupólový, dochází k trhavému pohybu rotoru, který vyrovnává "volné upevnění" vrtulky čerpadla, která se tak jeví, jako uvolněná. Tento jednoduchý mechanismus se ale časem uvolní a vydává pak hrůzostrašné zvuky přes to, že čerpadlo normálně funguje. Vklidu vyhledejte nejlevnějšího dodavatele, zakupte "za pár švestek" čerpadýlko a až klekne, proveďte výměnu - pro průměrně zručného kutila je snadná (svěrné kleště pro rozevření pružinové svěrky hadic, nástrčný klíč 10mm, křížový šroubovák na zadní kryt). ODPOJIT OD SÍTĚ:!:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru