Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proražená pneumatika - jde to spravit?

Dobrý večer,
dnes se mi stala né zrovna příjemná událost. Ráno jsem odvážel děti do školy a v úzké uličce na mě najela dodávka (zřejmě se řidič nepodíval do zrcátka). Auto jsem strhnul a najel na pangejt. Odnesla to levá přední pneumatika, kterou jsem bohužel prorazil. Nemám foto. Řidič v dodávce jen zamával z okýnka a odjel, SPZ si nepamatuji.
Každopádně je mi to líto, auto mám týden přezuté na nových pneumatikách Fulda. Škoda 1350 Kč. Je mi to celkem líto a jelikož se jedná o novou pneumatiku rád bych se zeptal jestli v servisu opravují i tak závažné poškození pneumatiky jako je proražení z vnější strany levé strany.
Je mi to vážně líto, komplet nové obutí a hned nějakej de*il čumí bůh ví kam. Kdyby alespoň zastavil a zeptal se jestli nepotřebuji s něčím pomoc. No jo ČR.
Každopádně otázka zní. Opraví mi to v pneuservisu? Popřípadě o jaké částce se jedná? Nebo mám raději rovnou koupit novou?

Děkuji. Jirka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja nejak neviem si predstavit jak to mas roztrhnute a neviem ani co to je pangejt, ale pneumatika po…
MM.. 07.11.2013 00:54
MM..
neviem ani co to je pangejt Jazykový koutek: pangejt jest okrajovou částí silnice, jinak též zvanou…
Kurt 07.11.2013 08:49
Kurt
To som tak trochu vytusil ale neviem jak moze pri tom prerazit pneumatiku ::) Ale ok asi je to mozne… poslední
MM.. 07.11.2013 11:47
MM..

Ja nejak neviem si predstavit jak to mas roztrhnute a neviem ani co to je pangejt, ale pneumatika pozostava z kovoveho (drateneho) zakladu (kostry & narazniky atd), na ktorom je guma. http://www.autoznalosti.cz/index.php/podvozek-a-ko la/12-pneumatiky-konstrukce.html
Ked znicis ten kovovy zaklad, tak sa to IMHO opravit neda (aj ked kdejaki tiezbychcelzarobitnazivotedruhych by to mozno aj "opravil")

P.S. t.j. hlavne je to ze jak presne je co prerazene (co presne je poskodene a jak presne), comu si ale venoval minimalnu cast dotazu.

neviem ani co to je pangejt

Jazykový koutek:
pangejt jest okrajovou částí silnice, jinak též zvanou příkop (dříve strouha). Slovo přeneseno s Němčiny (-s Bankett) kde označuje krajnici.
Zde kolega zřejmě spíše, než "Najel jsem na krajnici", měl namysli "Najel jsem na obrubník" - což je (pokud si pamatuji správně) slovo používané i na Slovensku.

Konec jazykového koutku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru