Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou větrací mřížku?

zdravím, chtěl jsem se zeptat, naši mají na chalupě z digestoře (odvod přez stěnu) na fasádě klasickou kulatou větrací mřížku. Jenže po cca 2letech provozu (s novou fasadou) jsme zjistili při určitém úhlu svitu slunce a pohledu, že pára z digestoře zkapuje po fasádě, tím že je zaoblená, a nevytváří to hezký pohled na fasadu, když tam je taková "masná" čmouha zhora dolu.
[hzYr.th.jpg]

chci se zeptat, neřešil už z Vás někdo podobný problém? ja bych si to představoval aby ta hrana nebyla položena na fasadě ale aby byla od fasady jakby odstrčena, že voda nezteče ale z hrany kapne dolu....neexistuje nějaka taka mřížka? průměr roury 150mm

děkuji za rady

Předmět Autor Datum
voda nezteče ale z hrany kapne dolu Když skápne dolů, tak se připlácne na zeď kousek níž. Potrubí z…
čumil_old 05.11.2013 11:54
čumil_old
hledal jsem ty obrazky jak by měla ta voda se odpařit, ale bohužel jsem nenalezl děkuji tedy za pom… poslední
rotorod 06.11.2013 12:25
rotorod

voda nezteče ale z hrany kapne dolu

Když skápne dolů, tak se připlácne na zeď kousek níž. Potrubí z digestoře by mělo být spácháno tak, aby kondenzující voda stékala hadičkou do odpadu, nebo se odpařila. Někde tady na poradně jsou i obrázky toho řešení.
Jsou k vidění i trubky vyvedené kus od zdi, tam pro změnu udělá tmaý flek voda ze sněhu který se na rouře usadí a roztaje.
Jestli je to přístupné zvenku, můžeš zaexperimentovat s proužkem plechu nebo plastu, který by se dotýkal nejnižšího bodu oné mřížky a pak trčel šikmo dolů aspoň 15cm od zdi. Voda poteče po něm a odkápne výrazně dál.
Takové Pat a Mat pokusy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru