Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jawa 50 Mustang 23 - Dusí se..

ne jeden z mála ale pro neupravovanej motor pionýra jasná volba, měl by to být m2t(MOGUL/PARAMO) něco na ropné bázi(třeba oleje od HEKRY jsem jeden čas dával) ne nějaká syntetika všemožně hrající barvama a vonící do sekačky světových značek.Tenhle olej je dělanej speciálně pro dvoutakty starší výroby.

když si přečteš návod na nějakým stihláckým oleji je tam fikaně napsáno že olej je vhodný pro nízkootáčkové i vysokootáčkové motory, zejména je určen pro motorové pily, křovinořezy, bla, bla bla. jenže poinýr vysokotáčkový není. to samí u kdejakýho denicolu a oleomagu apod.

benzin: zakázanej je, abych se v tom neztratil, psal jsem o normalu 91(bezolovnatý nástupce speciálu 91) někde se to menuje tak někde onak, a olovnatý benzín z něj uděláš aditivy - prodává se běžně i na benzinkách většinou v deckových obalech.(zřejmě kvůli trabantům, wartburgům a trapitelům nízkých kubatur typu ČZ a JAWA)v podstatě nahrazují chybějící olovo, které má i mazací funkci a další třeba i tu že ta směs se v karburátoru připravuje taková jaká má být.

jak jsem psal, tyhle československý kolečka pojedou i na ten natural 95 i na super 98 pokud to hodí jiskru tak to pojede i na líh...otázka je jak a s jakými přítomnými a budoucími problémy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny