Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jawa 50 Mustang 23 - Dusí se..

a to je ono.

oleje stihl, husquarna,oleomag,... to patří do vysokootáčkových motorů(motorovky, křoviňáky apod), ty motory jsou na to konstrukčně stavěný(materiálově hlavně/výdrž je pak tam kde je) a se pak nedivte že ten fichtl zvyklej na poctivej ropnej mogul dělá to co dělá a nedej bůh to míchat ze speciálem, kterým je odkojenej.

benzín je samostatná kapitola, kvůli němu se to nedusí, na natural jezdím taky ale nějak tam chybí to olovo(pak se stím měněj vlastnosti toho jednoduchýho mechanismu) přidírá se to, točí to víc než to má(ložiska odcházej, kroužky praskaj, častější výbrusy apod.) a jsme třeba taky u toho(může se to dusit/přidírat kvůli tomu, je to jedna z variant, větší vůle, otáčky=víc námahy/jiný poměr směsi.

Pokud máte možnost a finance a chuť, udělat GO motoru a sání a jezdit na speciál 91 a klasický m2t z PARAMA(Mogul) to platí pokud chcete aby dlouho jezdil bez zbytečných nákladů. Pokud není speciál 91 jmenuje se to jinak u nás tomu řikaj normal 91(ale je dražší)

Pokud máte pionýra na fichtlcupy/závody nebo na rasení a rád děláte často úpravy a go jezděte na natural 95 a tam se potřeba si hrát se směsí paliva(vzduch/benzin) a olej neměnit, aspoň ten používat m2t(ropáka od mogulu).to v případě toho že víte že s tim nikde nebudete potřebovat daleko jezdit ale jen na extrémní zátěže na určitou krátkou dobu.

Sebevražda a vražda motoru je kupovat ty extra blue aditiv super 98 tech bla bla bla. pokud to je sériový motor nijak neupravovaný zaručeně se vám kousne až ho budete pálit 80km/h a budete to nejmíň čekat(vim zažil jsem to a nejedenkrát)

k tomu poměru míchání, do pěti litrů(nádrž) jsem dával 1.25 dcl (podle měrky) mogulu do speciálu/normalu 91 když používáte jiný a viceoktanový bezolovnatý benzín radši bych ho zvýšil, kvůli tomu přidření(stejně jednou příjde ale buď totální, fatální nebo mírný)

k tomu nízkootanovýmu benzínu to nevim nikdy jsem to tam nelil, logicky by měl mít menší výkon, zas záleží jestli je olovnatý nebo ne, pak to může katastrofálně spalovat...ale to hádám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny