Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kabely do zdi, jak je upevnit

Zasuvky (jako celek) maji v te chaticce jeden jistic. Ja bych se (samozrejme) napojil az za nej a dal si tam dalsi svoje jistice, abych mohl jednotlive zasuvky/skupiny zasuvek nezavisle vypinat a mel je nezavisle jistene. Tyhle (dalsi) jistice ale uz nemusi byt vsechny na 16A, pokud vim, jake budou odbery kde, muzu dat jistice primerenejsi (pokud sezenu - doma mam spoustu 10A a i to je zbytecne moc).
Samozrejme kabel za jisticem bude dimenzovany aby spolehlive a s rezervou ustal vypinaci proud jistice. Ale nepotrebuju mit v podkrovi, kam se neda normalne chodit, ale leze se tam, zasuvku na 16A, kdyz 1A je vic nez dost (a 0.1A by taky stacilo) - a naopak slabsi jistic zareaguje driv a lepe ochrani.
Silne zasuvky budou v mistech obvyklych, ale "dedikovane pocitacove" budou primo pro jednotlive pocitace a jisteny zvlast, takze se snadno poznaji. Nejhorsi, co se muze stat, je ze nekdo (ale kdo, kdy a hlavne proc?) by tam zapojil silnejsi spotrebic a pri kazdem zapnuti by vyhodil prislusny jistic (2. urovne), cili by mu spotrebic nesel. Na druhou stranu pokud zarizeni se spickovym odberem 7W zacne odebirat 220W (=1A), 2.2kW (10A) nerkuli 3.5kW (16A), tak je neco tak velice spatne, ze ten jistic mel vypadnout uz davno a cim driv vypadne, tim lip.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny