Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej motocyklu

Dobry den. Jeste jednou bych to chtel posvetit. V sobotu prodavam tedy motocykl zajemci z jineho okresu. Je postup spravny? Necham si tedy maly i velky TP na odhlaseni a zaroven na poloprepis noveho majitele? Tak ze staci me pouze kupni smlouva na tyto ukony? Potom tedy s timto poloprepisem prijdu ke sve pojistovne povinneho ruceni na odhlasku? Dekuji za info.

Předmět Autor Datum
Ano, jen s odhláškou pojistky bych postupoval v koordinaci s nabyvatelem, aby se nestalo vozidlo nep…
mirektatra 16.10.2013 19:30
mirektatra
Pokud si to odveze na podvalu, tak ano. Taky v sobotu prodávám. Podepíšeme smlouvu, malý TP mu nechá…
ladaadal 17.10.2013 07:11
ladaadal
To neni pravda, ty mu malej technicak vubec davat nemusis (ani bys nemel - budou ho po tobe chtit na…
Jaffata 17.10.2013 07:48
Jaffata
Tak to o tom, že se může jezdit pouze na kupní smlouvu, je naprostý blábol, i když v praxi zřejmě do…
bsa 17.10.2013 08:11
bsa
Jaffato, nejdřív si to pořádně přečti a pak na mě reaguj. o tom techničáku to tam píšu jasně. Je jen…
ladaadal 18.10.2013 06:29
ladaadal
Nevím, proč by na cestu nemohl dostat zelenou kartu. Pojišťovna ji při zrušení smlouvy obvykle zpátk…
bsa 17.10.2013 08:13
bsa
JE to jednoduchý.Zelená karta je tvé povinné ručení. Když po cestě něco vyvede, přijdeš o bonusy, pr…
ladaadal 18.10.2013 06:31
ladaadal
To je pravda, je rozumnější, aby si nechal kupující vystavit zelenou kartu na sebe. poslední
bsa 23.10.2013 10:47
bsa
http://clanky.expresnipojisteni.cz/prevod-auta-na- noveho-majitele/ Přečti si tenhle článek, jsou ta…
orok 23.10.2013 10:01
orok

Pokud si to odveze na podvalu, tak ano. Taky v sobotu prodávám. Podepíšeme smlouvu, malý TP mu nechám, aby mohl dojet. V pondělí mi ho pošle poštou, ve středu to přepíšu na něj a velký TP mu pošlu doporučeně. Tohle záleží vždy na dohodě. Pokud mu nedáš malý TP, nebude si to moct odvézt po vlastní ose. Jen povinné ručení mu nedám do ruky, ale malý TP v pohodě. I kdyby se na to vykašlal, tak za stovku vydají duplikát, který hned procvaknou.

To neni pravda, ty mu malej technicak vubec davat nemusis (ani bys nemel - budou ho po tobe chtit na urade pri odhlasce, kdyz ho mit nebudes, budes platit 100kc za vystaveni duplikatu, kterymu potom pani ustrihne roh).. on muze v pohode dojet jen na kupni smlouvu a zelenou kartu- kterou bys mu naopal mel dat, pokud chce jet po vlastni ose a ty to ruceni druhej den zrusis..

Tak to o tom, že se může jezdit pouze na kupní smlouvu, je naprostý blábol, i když v praxi zřejmě dost často používaný. Policie to nemusí uznat. Pokud chce jet nový majitel na tom motocyklu, tak musí mít s sebou platné OTP, zelenou kartu a na motorce RZ, přes to nejede vlak.

Jaffato, nejdřív si to pořádně přečti a pak na mě reaguj. o tom techničáku to tam píšu jasně. Je jen moje dobrá vůle, že mu ho nechám s rizikem té stokoruny.
A pak si prostuduj zákony. Kupní smlouva ti je na silnici platná jak hadovi nohy, bez OTP prostě na silnici nesmíš a hotovo.
Takhle to vypadá, když do něčeho kafrá někdo, kdo o tom slyšel v hospodě od souseda při 3 promile.

JE to jednoduchý.Zelená karta je tvé povinné ručení. Když po cestě něco vyvede, přijdeš o bonusy, proto zelenou kartu nikdy nedávám z ruky. Pokud chce jet se zelenou kartou, může mít PR sjednáno předem. Každý pojišťovák mu udělá smlouvu jen se základními údaji, aby mohl jet a RZ či VIN doplní později. Ale je to každého věc, pokud kupci své povinné ručení svěříš a budeš riskovat, že dalších 10 let budeš platit o to víc, je to čistě tvůj problém. Já se držím zásady, co je moje, to nedávám z ruky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru