Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odrody fazule

Zdravim,
Nevedel by mi niekto poradit najvhodnejsiu odrodu fazul na suche semena ? Hladam nieco velke a vynosne, popinave. NIeco taketo http://www.goga.sk/fazula-farebna-velka-fontis-400 g-30ks-i4416.html .
Samozrejme, mozem to kupit v potravinach a nasadit a tak aj urobim, chcem sa len opytat, ci nepozna niekto este vhodnejsie do zahrad s podobnym tvarom a velkostou plodov.
Taktiez sa chcem opytat, ci neexistuje nejaka popinava odroda, ktora ma zelene struky. Pretoze klasicke krickove zelenostrukove fazule mam na zahrade kazdy rok, ale zaberaju znacnu plochu a ak by existovala popinava varianta, bola by vhodnejsia. Taktiez nieco zelenostrukove.
Proste ma zaujima, ake fazule pestujete a ktore sa ako tak pestovat oplati. A vobec, celkovo, aka zelenina sa oplati pestovat a aka uz ani nie. Napriklad pestovat cibulu sa zrejme neoplati, kedze minule som videl 5 kg za smiesny peniaz.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je to uhol pohľadu. nový
pestovateľ 12.08.2017 09:02
pestovateľ
Zkus se podívat na Fazol šarlatový,je pnoucí a celkem výnosný.Kdysi jsem to pěstoval,měl jsem se sem… nový
Karel04 12.08.2017 14:30
Karel04
https://www.google.sk/search?q=Fazu%C4%BEa+strakat%C3%A1&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ… poslední
Nuda 13.08.2017 10:20
Nuda

https://www.google.sk/search?q=Fazu%C4%BEa+strakat%C3%A1&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwim0beo4dPVAhXhDsAKHdhUBSAQsAQIMA&biw=1152&bih=643

Nie je to také jednoduché s pestovaním tejto strakatej alebo bielej fazule v našich podmienkach. Chce teplo, južné svahy, humusovú, výhrevnú pôdu s dostatkom vhodných, konkrétnych živín (fosfor, draslík, horčík, síra) a náročné je tiež pletivo na popínanie rastliny lebo musí visieť na vzduchu a slnku. V struku máš iba tri fazule a ak nemáš fest dobré podmienky tak ledva stíhajú dozrieť alebo sú menšie, než očakávaš. Prácne sú lusky na lúskanie.

Zrejem chceš nahradiť spracovanou fazuľou gaštanové pyré. V opačnom prípade si radšej 0,5 kg na fazuľovú polievku alebo mechiko pikantný pokrm predmetnú fazuľu kup v obchode.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru