Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyvod digestore

Dobre rano, rad bych se zeptal, zda jsou nejake, popr. jake predpisy pro vyvod digestore. Mame mezi nasim bytovym domem a sousednim svetlik, z kazdeho bytu tam vede male okno, to ale nikdo nepouziva, je spatne dostupne a ucel plnilo nez pristavili sousedni barak. V prostoru pred oknem byva kuchyne nebo koupelna. Je mozne vyvest digestor tam? Vyvod ma prumer 150 mm. Diky. V.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
domluv se s těmi lidmi co tam mají okno - když zapneš digestoř, tak to bude asi pro ně nepříjemné kd…
jvdc 01.10.2013 08:00
jvdc
Vsichni jsou se zmenami seznameni, projekt v minulosti videli a pisemne s nim souhlasili. Navic je r…
vilda1 02.10.2013 03:34
vilda1
OTP říká, že "Výfuk odpadního vzduchu musí být proveden a umístěn podle normových hodnot tak, aby ne… poslední
Fortys 02.10.2013 13:09
Fortys

domluv se s těmi lidmi co tam mají okno - když zapneš digestoř, tak to bude asi pro ně nepříjemné když budou oknem větrat - pokud ho třeba občas použijí - slušnost je se zeptat (znáš lidi)
asi by to bylo nepříjemné i tobě kdyby jsi sis s tím dal práci a pak se to bál používat, že to někomu vadí.
viděl jsem to takto udělané, ale to proběhlo hlasováním a většina lidí si to postupem času udělala - ale nikdo nesměl používat ty okénka :-)

Vsichni jsou se zmenami seznameni, projekt v minulosti videli a pisemne s nim souhlasili. Navic je rada bytu v pronajmu, takze se najemnici casto meni, bohuzel.
Kousek od digestore povede odvod spalin z plynoveho kotle do vyvlozkovaneho kominu, neni mozne odvod napojit tam? Jasne, je to komin, ale kdyby se pouzila zpetna klapka?

OTP říká, že "Výfuk odpadního vzduchu musí být proveden a umístěn podle normových hodnot tak, aby neobtěžoval a neohrožoval okolí." Která norma to řeší ale vážně netuším.
K otázce č.2: Norma o provádění komínů a připojování spotřebičů paliv říká že "Průduch komína nesmí být současně užíván jako průduch větrací a naopak." Tedy tento způsob odvětrání není možný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru