Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem srnka ve studni

Ahoj všichni, nějakej dobrák nám najel zřejmě traktorem do betonového víka u skruže u studny a utopila se nám v ní srna, jak jsme dnes zjistili.Nevíte někdo jak takovou věc řešit a studnu svépomocí po vytažení srny vyčistit?
Děkujeme všem za případné odpovědi.
Karolina

Předmět Autor Datum
Zdravím, tak nejdříve bych úhyn zvěře asi ohlásil na obecním úřadě, či pokud znáte nějakého myslivce…
trtr 15.09.2013 19:43
trtr
Ještě doplním, pořiďte si fotodokumentaci. Usnadní to jednak řešení případných problémů a případně m… poslední
trtr 15.09.2013 19:50
trtr

Zdravím, tak nejdříve bych úhyn zvěře asi ohlásil na obecním úřadě, či pokud znáte nějakého myslivce, tak u něj a nechat si vystavit papír o ohlášení.
Po vytažení zvířete, bych udělal vše proto, aby tam nikdo nemohl spadnout (alespoň prozatímně zakrýt ocelovou deskou či pod) a co nejdříve víko opravit, zkontrolujte též, jestli tam nespadl třeba traktorista (ne, to není vtip, i to se stává). Pokud víko zapadlo dovnitř, bude je pravděpodobně nutné vytáhnout (spíše práce pro firmu- hrozí i zadušení ve studni).
Co se týče čistění, záleží jak tam byla srna dlouho a k čemu voda je. Já bych tam nalil láhev SAVA original dle doporučeného ředění či o trochu více, to nic nepokazí. Pokud je to voda užitková (studna na nějakém poli, což asi je, když tam najel traktor), tak už by to nebylo třeba více řešit.

Ještě doplním, pořiďte si fotodokumentaci. Usnadní to jednak řešení případných problémů a případně můžete uplatnit náhradu škody, pokud se najde viník události (poškození studny).

Pokud by bylo podezření, že na studnu v okolí je napojená jiná studna (stejný pramen), je třeba věc ohlásit, aby nebyl problém s případným zamořením bakteriemi z mrtvé srny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru