Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dekorativní omítka-marmolit -stará plotová zíďka

Dobrý den,
chtěl bych renovovat starý plot- cihlová zídka nahozena jádrovou a štukovou omítkou. Štuk už je vlivem času poničeny -zašpiněný od silnice a popraskaný. Jádrová omítka,zdá se být bez problému. Chtěl bych se zeptat zda je možné strhnout jen štuk a nechat tam jádrovou omítku-dovyspravit ji a spenetrovat a na to rovnou položit marmolit. Nebo jestli je potřeba i jadrovou omítku oklepat a nanést celé znova. Rád bych jádrovou omítku ponechal. Nebo není možné na jádrovou omítku nanést flexi lepidlem a na to rovnou marmolit?...Plotová zíďka je 1 m vysoká a 4 metry dlouhá.
Děkuji za případný návrh pracovního postupu-jde mi i o cenu.
COudy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je snad dneska móda, všude cpát lepidlo. Lepidlo je na lepení a nemá takové vlastnosti jako omítk…
Filuta 22.08.2013 13:20
Filuta
takže muzu normalne pokladat na jadrovou omitku? problem v tom neni?
coudy123 22.08.2013 16:09
coudy123
Ano, může. Jádrová omítka musí být hladká a pevná bez trhlin a odfouklých míst. Kde dosahuje sokl až… poslední
Filuta 23.08.2013 01:15
Filuta

To je snad dneska móda, všude cpát lepidlo. Lepidlo je na lepení a nemá takové vlastnosti jako omítka, hlavně neodolává tolik povětrnostním vlivům (předpokládá se, že lepidlo je někde pod polystyrénem nebo dlažkami). Hezky omlátit co nedrží nebo drží málo a vyspravit cementovou omítkou. Na to marmolit.

Ano, může. Jádrová omítka musí být hladká a pevná bez trhlin a odfouklých míst. Kde dosahuje sokl až na zem, se doporučuje jako podklad vodotěsná cementová omítka. Při nedostatečně izolovaných zdech a při vzlínající vlhkosti ve zdivu se použití marmolitu nedoporučuje (viz WEB Weber).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru