Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Automatická převodovka

Zdravím všechny a prosím o názor:
Mám v úmyslu koupit ojeté auto cca 10 let a 150000 km s automatem, a zajímalo by mě jestli a jak se dá poznat, jestli už nemá převodovka své za sebou, nebo není na odchodu. Dá se to podle něčeho odhadnout?
Díky všem.
Karel

Předmět Autor Datum
Zdravím, tak odhadnout to jde podle různých nestandardních zvuků (spíše pro mechanika) a také dle či…
trtr 07.08.2013 10:38
trtr
Nissan X-Trail 2,5i
Karel IV 07.08.2013 13:48
Karel IV
Předpokládám že to desetileté auto s automatickou převodovkou má dost stažené kilometry, takže převo…
J_K 07.08.2013 12:21
J_K
Taky bych rekl, ze po deseti letech bude mit najeto vic. Nedavno jsem kupoval Octavku 6 let starou s… poslední
Vergil 07.08.2013 16:04
Vergil

Předpokládám že to desetileté auto s automatickou převodovkou má dost stažené kilometry, takže převodovka bude na hranici ukončené životnosti i kdyby jí všichni předešlí majitelé věnovali předepsanou péči.
Jinak na jakém je úseku cesty do automobilového nebe se dá poznat podle toho, jak plynulé jsou rozjezdy, jestli škube a jak plynulé jsou přechody mezi jednotlivými rychlostmi. Pokud je tam navíc nějaký nepřirozený hluk, tak to už bývá projev smrti.

Taky bych rekl, ze po deseti letech bude mit najeto vic. Nedavno jsem kupoval Octavku 6 let starou s udajne 140 tisici, ale tipoval bych ji na 200 tisic km. Jinak jestli je ko poznas podle zvuku pri razeni. Pokud neslysis zadne desive zvuky a auto pri razeni neskube, mohla by byt ok. Ale je to jen tak pro laika. Vice ti reknou v servisu. Pokud jsi z Olomouckeho kraje, v Kojetine jsou machri na prevodovky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru