Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nafukovaci bazen

mam bazen 3x3metry. je to ten s tim nafukovacim limcem. nekde sem cet ze se da ta papirova filtrace co je uvnitr ty nadoby filtrovaci nahradit piskovou. a prosim o rady jak se starat o takovyto bazen,vase postrehy,tipy,triky atd .dekuji mnohokrat predem za odpovedi.

Předmět Autor Datum
Kartusova ( papirova ) filtrace je z nouze cnost, lepsi nez dratem do oka, ale je to bida. Zachyti v…
Schizo 03.08.2013 21:10
Schizo
Toto je kvalitni nazor, se kterym se vicemene ztotoznuju. Jediny co navrhuju delat jinak, je vykasla…
bahno 03.08.2013 22:29
bahno
stoji to drobny vuci "znackovy" chemii. Ona ta značková chemie nebude nic jiného, jen v barevném ob… poslední
čumil_old 04.08.2013 10:10
čumil_old

Kartusova ( papirova ) filtrace je z nouze cnost, lepsi nez dratem do oka, ale je to bida. Zachyti vlastne jen a pouze pevne necistoty, ktere jsou dane fyzickou velikosti otvoru ve filtru, takze mikroby a rasy nee. To znamena, ze to co by normalne udela za tebe piskova filtrace, budes dohanet chemii.

Da se to, ale je to marnost a i co se tyce vykonu one kartusove filtrace ( kolik m3/h precerpe ) je to malo, bude zbytecne zapnuta mnohem dele.

Piskova filtrace, spravne zvolena vykonove ( tj. mela by za cca 3 hod precerpat veskerou vodu, prefiltrovat, vycistit ) jepolovina uspechu. Jedna se o nejdokonalejsi system filtrovani, vzdyt i pitna voda je filtrovana pres piskove filtry .

No a pak uz jen staci vodu dobre zachlorovat a obcas zmerit PH ) staci bohate 1/tyden . Hlavne vrele doporucuju kupovat tekuty roztok chloru a ne ty reklamni granulovany predrazeny sracky . Totiz 5 litru koncentratu stoji cca 100 Kč a vystaci hrave na pulku sezony. Granulat stoji dle znacky a nenazranosti prodejce cca 1,5kg 230 - 300 Kč a tehle nesnesitelnej vedrech a odparovani chloru bude za mesic, max mesic a pul pryc.

Dalsi dobra rada je kupovat velke Kombi tablety, 3v1, nebo 4v1 Dam ji do skymru a pri zapnute filtraci se pomalu ( 5 - 7 dni ) rozpousti a tim je zaruceno : castecne chlorovani - ochrana proti rasam - vlockovani a stabilizace chloru .
Takze vecer pustim filtraci na 3 hodky, obden naleju 1dcl chloru a rano vysaju vysrazenej bordel ze dna...voda jako kristal.

Pkud je potreba doladim PH +, nebo -, ja pouze srazim, Plusko jsem jeste nepouzil ( 3 sezony )

Toto je kvalitni nazor, se kterym se vicemene ztotoznuju.
Jediny co navrhuju delat jinak, je vykaslat se na tablety a jednou za tejden, deset dni hodit lzici, mozna i dve siranu hlinityho - jako vlockovac funguje skvele. A jednou za mesic, dva lzici modry skalice a je hotovo. Profi velky bazeny to jinak nedelaj a stoji to drobny vuci "znackovy" chemii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru