Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Surf (plovák) z extrudovaného polystyrenu

Zdravím, napadlo mě vyrobit pro 10-ti letého kluka surf (plovák) z extruďáku. Použil bych tabuli o síle 6 cm a vytvaroval. Nejsem si však jistý, zda to pak nebude náchylné na zlomení. Lze to nějak vyztužit? Napadla mě perlinka + epoxidová pryskyřice epoxy 1200, ale nevím. Nemá někdo zkušenost?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zalaminovat. Musi to bejt epoxidem, polyester by to sezral. Tkaninu, tak dve vrsvy 220g biaxialu a n… poslední
bahno 02.08.2013 22:04
bahno

Zalaminovat. Musi to bejt epoxidem, polyester by to sezral. Tkaninu, tak dve vrsvy 220g biaxialu a na to jednu vrstvu 50g platna - clovek si trochu usetri brouseni. Pak brousit, kitovat, brousit, kitovat, brousit, kitovat... nater topcoatem, kounout kde to je blbe vykitovany, obrousit a vykitovat., dalsi nater topcoatem. A pak by to mohlo trochu vypadat. A to jsem vynechal takovy finesy, jako vakuovou laminaci(jde to i s folii a vysavacem, ale musi se to umet).
Vypocet plovatelnosti je jenom o vypoctu objemu, nic kritickyho. Vedle toho hydrodynamicky vypocty, aby to jezdilo aspon trochu slusne jsou magie krizena s vysokou matematikou.
Zaver: vybod bych se na to, za cenu materialu budou dve ojety bazarovy prkna. Je to podobne silena myslenka jako vyrobit si lyze - jasanky sice zrucny truhlar zvladne, ale nejlevnejsi lyze z bazose jezdi desetkrat lip.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru