Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kterou barvu pro malování zvolit? Obsahují všechny titanovou bělobu?

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Chystám se malovat budoucí dětský pokoj, nikdy dříve jsem nemalovala, tak se v té nabídce barev nevyznám. Na stránkách Primalexu jsem našla několik typů, nevím, který je nejvhodnější. Co mě ale překvapilo je, že barvy obsahují titanovou bělobu, přitom se už docela dlouho ví, že je to docela problematický materiál ( vědecké studie prokázaly, že je sice chemicky inertní, ale jsou to nanočástice a mají schopnost pronikat do buněk...). Nevíte, jestli i jiné značky ji v barvách mají nebo jestli je i v těch barvách barevných? Moc děkuji za odpověď. Hanka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jde o novostavbu, nalíčit stěny normálně vápnem. Štuk je také vápenný a vápno na štuku normáln…
toušenský 02.08.2013 18:28
toušenský
Vapno? Tak do staje, pac ma i desinfekcni ucinky. Do baraku ani nahodou, to je jak rada postavte to…
bahno 02.08.2013 21:45
bahno
Hanička je eko-teroristka,ta ma strach aj z toho,že ma z niečoho strach...najbližšie zisti,že hlinik… poslední
audax 03.08.2013 09:16
audax

Pokud jde o novostavbu, nalíčit stěny normálně vápnem. Štuk je také vápenný a vápno na štuku normálně vypadá, je pěkně bílé, drží a hlavně udělá hladký povrch na stěně a když někdy děti lížou zeď, tak vápno neškodí.

Vapno? Tak do staje, pac ma i desinfekcni ucinky. Do baraku ani nahodou, to je jak rada postavte to z veprovic, je to tradicni material.
A nanocastice z titanovy beloby? To je taky pekna blbost. Ne ze by oxid titanicity nebyl schopen je vytvorit, ale to je spousta materialu taky, oxidem kremicitym pocinaje - a na pisku si snad muzeme hrat i nadale. Strach z imaginarniho nebezpeci.

Hanička je eko-teroristka,ta ma strach aj z toho,že ma z niečoho strach...najbližšie zisti,že hlinik se nejen odstehoval do Humpolce ,ale aj niči nervove zakončenia a mozgove bunky,takže z domu vyhodi všetok hlinikovy riad a pribor,že v zemine žiju aerobne a anaerobne bakterie,tak z domu poletia všetky kvetinače.....viz odkaz,ktory v tomto vlakne umiestnil Karel.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru