Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Technický průkaz

Dobrý večer,když už jsme u té Babetty,zeptala bych se,zda mi stačí kupní smlouva,když nemám TP? Mám ji od dcery,která ho někam založila.Či jakým způsobem by se dal sehnat,či vystavit nový.Eventuelně se chci zeptat na "dopravce".Každý píše(na netu),či říká něco jiného.Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Pokud měla babeta technický průkaz a tudíž i registrační značku, což je neobvyklé, tak duplikát vyst…
bsa 22.07.2013 11:13
bsa
Dobrý den,děkuji za odpověď,právě že Babeta měla jen TP,registrační značku ne.Takže pokud budu chtít…
cucurka 22.07.2013 11:58
cucurka
Myslím, že je to zbytečné s tím někam chodit. K pozdějším babetám se sice dával TP, ale je otázka, j…
bsa 22.07.2013 12:03
bsa
Děkuji,vypíšu vše a půjdu to jen pojistit.Hezký den a ještě jednou děkuji za Váš čas. poslední
cucurka 22.07.2013 12:09
cucurka

Pokud měla babeta technický průkaz a tudíž i registrační značku, což je neobvyklé, tak duplikát vystaví příslušný úřad. Pokud se ztratila jen "kartička", tak je to jedno, jezdí se na zelenou kartu. Stroj ovšem musí být pojištěn. V pojišťovně se jen nahlásí výrobní číslo, kdo momentálně drží řidítka, tak je majitel.

Dobrý den,děkuji za odpověď,právě že Babeta měla jen TP,registrační značku ne.Takže pokud budu chtít jít k nám na dopravku v okresním městě,opíšu všechny údaje(štítek pod řidítky),dále je tam vyraženo dole na motoru číslo motoru.To by mělo stačit a budu doufat,že narazím na úředníka,který mu bude tyto údaje věřit.Hezký den.

Myslím, že je to zbytečné s tím někam chodit. K pozdějším babetám se sice dával TP, ale je otázka, jestli je v něm uveden majitel? Jestli není, tak jenom zaplatit pojistku na nového majitele a už se může jezdit. A i kdyby v TP majitel uveden byl, tak je to taky jedno, když není registrační značka, tak je ten TP jen pro případ, že by majitel tu registrační značku potřeboval - například pro výlet do Rakouska.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru