Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako oblozit plot kamenom

Dobrý den ,

potreboval by som, od Vás nieco poradit, chcel by so si svojpomocne oblozit stenku na terase kamenom. Mal by to byt pieskovec , ako je dole na obrázku , tak nejako by to malo vyzerat :o)
Plánujem to urobit takto , celú stenku natiahnem a dám perlinku , potom nalepím fexiklébrom kamene a zašpárujem suchým betonom.

je postup správny ???

dakujem za odpoved

[hhcs.jpg]
moja stenka na terase

takto by to malo nejako vyzerat :o)

[jn75.jpg]

Předmět Autor Datum
do betonků zaraž roxory- ob oko, zavrtat do podkladu. do betonků musíš dát beton- to asi víš. jak vi…
kmochna 03.07.2013 06:22
kmochna
spodný šár je vsadený do mokrého betonu , napichané roxore , trochu dobetonovaný , takze je to celé…
Daxter 03.07.2013 08:44
Daxter
když se kouknu na první obrázek, tak bych podpořil perlinkou ty rohy, když už to jinak nejde vyřešit… poslední
kmochna 03.07.2013 16:32
kmochna

do betonků zaraž roxory- ob oko, zavrtat do podkladu. do betonků musíš dát beton- to asi víš. jak vidíš výkusy u betonku tak to slouží na podélné vyztužení roxorem.

imho, tvůj postup je správný, ale pokud dáš roxor, tak se perlinkou zabývat nemusíš- ta zeď vydrží i vjezd tanku. na spáry bych použil spárovací hmotu. suchý beton (resp. zavlhlý) je nevhodný.

edit// obnovuji svůj starý smazaný edit- nalevo máš šár naprosto špatně- druhým šárem podpoř řezanou betonkou celou cihlou, takžepod ní (první šár)bude půlka a mlaskni roxor. musí to vázat.

spodný šár je vsadený do mokrého betonu , napichané roxore , trochu dobetonovaný , takze je to celé prevázané ( uz z tým nikto nepohne ) šáre vobec neriesme :) , celé to bude este prevázane zelezom , mna zaujímajú tieto dve veci:

videl som robit ploty ked obkladali kamenom z perlinkou , ale aj bez perlinky ( ja osobne by som ju nedával )plotek ma cisto okrasný charakter , nebude nijako zatazovaný , mna zaujíma, keby by som sa rozhodol pre perlinku , ci to musim zatiahnut do flexiklebru ,ked to bude vonku ???

druhá vec : špárovacia hmota , to mna zaujíma , to je klasická špárovačka ???

[lqty.jpg]

toto som robil minulý rok ,ale je to špárované suchým betonem , ale práve som rozmýšlal, ze by som ten plot zašpároval špárovačkou

[p1010123zz.jpg]

když se kouknu na první obrázek, tak bych podpořil perlinkou ty rohy, když už to jinak nejde vyřešit. perlinka se zatahuje do hmoty.

spárovací směs: já znám reparal, panbex-ono ze suchýho ti to vydrží rok, dva, možná i deset, ale ve hmotě jsou vlákna- mikroarmatura, taky to odpuzuje vodu . sice stojí, cca. 500 kč, ale na tu zídku zděláš tak kýbl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru