Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem inženýrské sítě

Dobrý den, chci se zeptat ohledně inženýských sítí. Přesněji, co znamená ochranné pásmo a zda může zasahovat, popř. za jakých podmínek na přilehlý pozemek (jiného vlastníka). Konkrétně se jedná o případ uložení kanalizace, voda, plyn a elektřina => OCHRANNÉ PÁSMO 1,5m: trubka kan. + 0,6 + trubka vody + 0,5 + trubka plynu + 0,4 + kabel: OCHRANNÉ PÁSMO 1m Což znamená, že rýha pro uložení sítí bude 1,5m+šíře trubek + zda musím počítat i šíři ochranných pásem do celkové šíře vedení sítí a tato se bude rovnat potřebné šíři pozemku pro vedení sítí, nebo mi stačí pouze 1,5m+trubky a to ochranné pásmo může zasahovat částečně do okolních pozemků? Moc děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Ochranné pásmo podzemního vedení se stanovuje do předepsané vzdálenosti od okraje chráněného vedení,… poslední
mirektatra 03.07.2013 13:13
mirektatra

Ochranné pásmo podzemního vedení se stanovuje do předepsané vzdálenosti od okraje chráněného vedení, tedy příslušný počet cm od kraje trubky, kabelu ..., ne od kraje výkopu, který je třeba ke zhotovení vedení. Na jednom kraji tedy bude trubka a od jejího okraje směrem ven bude ochranné pásmo, vedle trubky "uvnitř výkopu" bude ve stanoveném minimálním odstupu další a další vedení, až od opačného krajního vedení bude znovu ochranné pásmo. Odstup lze také provést současně "horizontálním i vertikálním odstupem", ale je to nevhodné s ohledem na případné opravy i proveditelnost stavby.
Přípojka se staví na základě stavebního povolení. V jeho přípravném řízení se ke stavbě vyjadřují dotčení, tedy i ti, jichž se bude týkat budoucí ochranné pásmo, které jim neumožní nakládat s majetkem tak snadno, jako dosud - vznikne jim tím zajisté majetková újma. V tomto stavebním řízení se vypořádají jejich námitky a případné nároky. Ochranné pásmo i vedení samotné potom může zasahovat do cizích pozemků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru