Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Eshop se semeny rostlin

Zdravím, napadla mě taková věc. Vystavil bych inzerát, abych nějakým způsobem oslovil lidi jak v Čr, tak ze zahraničí, byli by to moji sběratelé semen rostlin. Vystavil bych třeba seznam všech možných rostlin, hlavně exotických, ale proto bych musel oslovit mnoho lidí z cizích zemí, oni by si vybrali ze seznamu, co se jim nejvíce hodí a semena té rostliny by mi zaslali. Pro ně by to byl přivýdělek. Já bych založil eshop a vystavil je tam konečným zákazníkům. Postupně by se má síť sběratelů rozšiřovala stejně tak jako sortiment eshopu. Čím více by se snažili, tím více bych je postupně odměnoval. Problém by byl asi udělat nějakou cenu za určité množství nasbíraných semen tak, aby si neřekli "To se mi za těch pár drobnejch nevyplatí", aby se mi zaplatili výdaje, něco bych vydělal na své živobytí a prodal stále levně. Jenže na prodeji semen člověk asi moc nevydělá, když prodá plácnu 10 semen maracuji za 20kč. Taky jestli by to někdo koupil vůbec, takže zjistit po čem je nejvíce "hlad". Upřednostňoval bych tento způsob než nějaké nákupy u velkoobchodu. Chtěl bych váš názor, jestli byste do toho šli, nebo nemá smysl se nad tím pozastavovat, popř. jak byste to realizovali vy. Otázníků mi nad tím visí ještě hodně. Nejsou třeba nějaké zákony o tomhle šíření cizích semen? Zatím je to pouze nápad, který mohu kdykoliv zahodit.

Předmět Autor Datum
Zabudni na to. Uz samotna formulacia napadu je nezrozumitelne. Cital si to vobec po sebe? Vystavil b…
fleg 27.06.2013 08:05
fleg
Nejsou třeba nějaké zákony o tomhle šíření cizích semen? K pocteni si doporucuju navstevu webu sta…
bahno jinde 27.06.2013 09:21
bahno jinde
Tak díky za rady. Psal jsem to narychlo a stručně. Nápad zahazuju, takže zdar. poslední
salaat 27.06.2013 11:06
salaat

Zabudni na to.
Uz samotna formulacia napadu je nezrozumitelne. Cital si to vobec po sebe?
Vystavil bych inzerat (kde, na ako dlho, za ake peniaze?), abych nejakym spusobem oslovil lidi (akym sposobom? akych ludi? kto je cielova skupina?), jak v CR tak v zahranici )v akom zahranici? mas spraveny vobec prieskum trhu?)...atd atd.
Za prve ja tam nevidim moznost zarobku, pretoze tvoj model mi pride akysi divny a za druhe podla sposobu akym si to odprezentoval tu mi to pride ako nejaky napad, co ta napadol pri 3.pive a navyse si pritom pozeral futbal.
Ked chces mam zakaznicku, ktora ma velkoobchod so semenami, mozem ti dat na nu kontakt a mozete sa pripadne dohodnut na zastupeni v CR pokial si na to vhodny kandidat. Ale moc sanci ti nedavam ak takto chaoticky budes jednat aj s nou niz z toho nebude;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru