Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyrovnání obvodové zdi před zateplením

Dobrý den,
protože mám v úmyslu provést svépomocí zateplení menšího rodinného domku,chtěl bych Vás požádat o radu jak postupovat při vyrovnání obvodové zdi před vlastním zateplením. Jedná se o starší domek u něhož byla cca 80cm nadezdívkou zvýšena pochozí výška budovaného podkroví. Provedená nadezdívka ovšem z důvodu nerovnosti obvodové zdi přesahuje v některých místech až o 7cm přes tuto zeď. Bohužel tento přesah není po celé délce 1.obvodové zdi stejný,ba naopak u protilehlé obvodové zdi je přesah na jednom konci cca 5cm a na druhém jde do vytracena. Moje prvotní představa byla,že vzniklá nerovnost se odstraní rozdílnou tloušťkou fasádního polystyrenu,ovšem díky nestejnoměrnému přesahu nadezdívky považuji tento způsob jako neproveditelný???
Bylo by možné problém řešit např. větranou fasádou??

Předem děkuji za Vaši reakci

Předmět Autor Datum
Proč by to bylo neproveditelné? Provětrávaná fasáda taky bude nestejná síla izolace... nebo jsem nep…
milan.cukrar 19.06.2013 08:07
milan.cukrar
Děkuji za Vaši okamžitou reakci!! Podle dostupných informací musí být podkladová zeď srovnána do rov…
vasabo 19.06.2013 21:33
vasabo
milan.cukrar@volny.cz
milan.cukrar 19.06.2013 21:37
milan.cukrar
Děkuji za Vaši mailovou adresu na níž jsem před chvilkou poslal několik fotek obvodových zdí.Z přilo… poslední
vasabo 19.06.2013 22:28
vasabo

Děkuji za Vaši okamžitou reakci!! Podle dostupných informací musí být podkladová zeď srovnána do roviny aby výsledný efekt byl co do provedení a funkčnosti co nejlepší,což by v mém případě nejspíše obnášelo vyrovnat "křivou" zeď omítkou. Ale možná se pletu?? Poslal bych i pár snímků,které se mi bohužel prozatím nedaří zkopírovat???

Děkuji za Vaši mailovou adresu na níž jsem před chvilkou poslal několik fotek obvodových zdí.Z přiložených fotografií je zřejmé vyrovnání podkladu různou tloušťkou polystyrenu byť i jen v některých místech.Proto bych se rád zeptal jaké lepidlo použít na přilepení obou vrstev,tzn.první na zeď,a druhé na vyrovnávací polystyren.A jestli jsem správně pochopil,tak lepící vrstvou vyrovnám i případné malé nerovnosti???

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru