Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neposlusny kotel

Mame plynovy kotel Junkers (se zasobnikem), na vytapeni i ohrev vody. Je novy, takze jeste porad prichazime na to, co ma byt "normalni" chovani a co uz ne... Muzete poradit?

Dnes zacal kotel z niceho nic hlasite cerpat (aspon myslim, ze slo o cerpani -- splouchani a rachot ve vodnich trubkach, voda sla odnekud nekam). Pohled na displej - 80 C. Rachot pokracoval, teplota 85 C. Naprosto netusim, z jakeho duvodu -- vodu nikdo od rana nepouzival a vytapeni se v techto vedrech samozrejme nesepne pres termostat. Nejlevejsi trubka (tusim ta do topeni) studena; trubka, co vede do zasobniku, horka.

Po asi 10 minutach rachotu zacala teplota rychle klesat, i kdyz rachot pokracoval. Rachot (cerpani?) prestalo, az kdyz teplota klesla na 65 C. Od te doby teplota pomalu klesa a kotel je ticho.

Nemate s tim nekdo zkusenost? Manual samozrejme mam, ale o zadnych takovych "akcich" se tam nemluvi...

Předmět Autor Datum
Ide zrejme o cyklus sterilizacie teplej vody a rozvodnych potrubi teplej vody zamerany najma proti l… poslední
ok 17.06.2013 19:06
ok

Ide zrejme o cyklus sterilizacie teplej vody a rozvodnych potrubi teplej vody zamerany najma proti legionele. Cyklus je naprogramovany vo firmvare riadiacej jednotky kotla a mal by sa po par dnoch vzdy opakovat. Hucat moze prudko ohrievana voda a cerpadlo vymennika. Cudujem sa, ze si to nenasiel v manuali kotla. Malo by sa to dat aj vypnut - niekedy moze byt takto zohriata voda z kohutika nebezpecna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru