Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domovní číslo.

§ 32, odst. 1

Vlastník nemovitosti je povinen na svůj náklad označit budovu čísly určenými obecním úřadem a udržovat je v řádném stavu. Barvu a provedení čísel určuje obecní úřad.
Obec neurčí nebo určí nějakou formou: "dejte si tam cokoliv".
Mám podat na někoho žalobu?

Ono by taky lidi mohli takovému starostovi v příštích volbách (na malé obci) říci pápá. Aby tahal z lidí zbytečně prachy. Stačí cílevědomá kampaň.

Naštěstí v řadě malých obcí jsou normální funkcionáři, kteří se snaží lidem pomoci a neotravovat je nesmysly.

Včera jsem si udělal na kole vyjížďku po ulicích naší dědiny. Číslo jsem na pár barácích opravdu nenašel, výhradně na těch, co jsou ve výstavbě ve stavu "už tam načerno bydlím, ale ještě nebyla kolaudace". Všechna čísla byla normálně viditelná a čitelná, pochopitelně tvarů různých. Dost lidí si na barák dává šroubovací čísýlka z kovomatu, dost tam má ty keramické fušky z dob minulého režimu. Ty "městské" smaltované má tak desetina staveb, všechno to jsou baráky 30 let staré a spíše ještě starší. Nenašel jsem klasické smaltované vyšší číslo než naše (RD jsme stavěli v 80. letech).

Dnes už snad mají záchranáři GPS, navigaci, takže když jim centrála nahlásí "Horní Dolní, č.p. 123", snad je to někam dovede.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny